Sursă foto: g4media.ro
Sursă foto: g4media.ro

Arhiepiscopia Tomisului a transmis că în perioada sărbătorilor de iarnă s-au strâns peste 111.000 de lei pentru persoanele afectate de incendiul care a mistuit un bloc în Constanța.

În ziua de Crăciun s-a demarat în parohii și mănăstiri o colectă în bani pentru sprijinirea persoanelor rămase pe drumuri.

„Printre cele 150 de familii afectate de acest incendiu se numără şi 2 familii de clerici: familia preotului Claudiu Banu, cu 4 copii, şi familia diaconului Alexandru Cojocaru, având tot 4 copii. În urma colectei s-a donat către asociaţia de locatari suma de 111.453 lei. Cei care vor să sprijine în continuare pot dona în contul Asociaţiei de Proprietari Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu Nr. 6, IBAN: RO77BTRLRONCRT0525818102″, se arată într-un comunicat de presă transmis de Arhiepiscopia Tomisului.

Peste 250 de persoane au rămas fără casă

Mai mult, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au mai precizat că un creștin care dorește să își păstreze anonimatul a construit trei case pentru alte familii ale căror case au fost distruse într-un incendiu. El a fost ajutat de parohia „Sf. Vasile cel Mare” din Constanţa, iar în următoarea perioadă urmează ca și restul familiilor să primească un nou cămin.

Reamintim că în noaptea de 15 spre 16 decembrie anul trecut, un bloc a fost cuprins de flăcări, după ce un incendiu a izbucnit la mai multe mașini aflate în parcarea subterană. Peste 30 de mașini au fost distruse, 150 de apartamente afectate și 250 de persoane, dintre care 70 de copii, au fost evacuate. Mai mult, opt persoane au avunt nevoie de îngrijiri medicale, printre care și doi copii.

În urma cercetărilor desfășurate de oamenii legii, doi băieți, unul de 13 ani și altul de 15 ani, au fost suspecți că ar avea legătură cu incendierea. Cel de 15 ani a fost reținut pentru comiterea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă. Totodată, Judecătoria Constanța a dispus luni, 17 ianuarie, înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.

Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Sprijin pentru victimele incendiului de la Constanța

Articolul precedentLiderul AUR, despre Rareș Bogdan: „S-a îmbogățit pe seama românilor şi ne dă nouă acum lecții de moralitate”
Articolul următorAjutorul umanitar acordat de UE anul acesta depășește 1 miliard de euro
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.