bani

Zeci de percheziții derulate în această dimineață de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice – D.G.P.M.B. și I.P.J. Ilfov, dar și al luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, al Institutului Național de Criminalistică și al Inspectoratului General pentru Imigrări.

Este vorba despre cercetări în mai multe dosare de evaziune fiscală, unde prejudiciul reținut ar fi de peste 12 milioane de lei.

În total, în mai multe locații sunt efectuate 35 de percheziții, fiind vizate persoane care ar avea legătură cu ilegalități comise în activități de curierat (în principal livrare de mâncare) și transport alternativ de persoane.

Poliția Română transmite că sunt întocmite opt dosare penale în care se desfășoară activități procedurale, fiind vorba despre 14 persoane bănuite, acuzate toate de evaziune fiscală, în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2023, persoanele în cauză, prin intermediul a 30 de societăți comerciale pe care le administrează în drept sau în fapt, ar fi acționat pentru sustragerea de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin ascunderea sursei impozabile în cazul unor venituri de natură salarială, care sunt plătite salariaților acestor societăți (în mare parte cetățeni provenind din Asia), dar și prin omisiunea evidențierii unor venituri sau prin înregistrarea de achiziții fictive.

Prejudiciul cauzat este estimat la 12.260.000 de lei. Perchezițiile au ca obiect documentarea și investigarea activității infracționale a persoanelor implicate, identificarea de bunuri și înscrisuri folosite la săvârșirea de infracțiuni sau rezultate din acestea și conducerea celor în cauză la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul General al Poliției Române, în vederea audierii şi dispunerii de măsuri”, mai detaliază polițiștii.

Articolul precedentLegea pensiilor a trecut cu bine de Senat. Urmează votul în Camera Deputaților
Articolul următorPiețele din Sectorul 5, preluate de primărie. „Ne îndreptăm spre civilizație, ușor, ușor. Scoatem și sectorul acesta la lumină”, este angajamentul primarului Piedone