Sursa foto: g4media.ro

Co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) George Simion a anunțat că își dorește formarea unui „pol conservator” cu ajutorul mai multor partide politice. Conform spuselor lui Simion, până în momentul de față s-au purtat negocieri cu Partidul Alternativa Dreaptă, PNȚCD, Alianța Creștin Democrată și Coaliția pentru Națioune.

Totdată, Simion e de părere că va reuși să-l coopteze și pe Ludovic Orban în tabăra lui, după ce fostul lider al Partidului Național Liberal  își va anunța noul partid.  Liderul AUR a precizat că discuții cu fostul lider al liberalilor au fost. „Sigur! Am avut! Discutăm și o să discutăm. Era foarte dezamăgit de felul în care s-a schimbat, peste noapte, Klaus Iohannis. Cum, practic, a fost trădat”, a spus George Simion la o emisiune la Antena3.

Polul conservator și principiile fundamentale

Liderul Partidului Mișcarea Populară (PMP) Cristian Diaconescu a fost contactat de AUR, dar a exclus din start o alianță politică între cele două. Mai mult, liderul PMP a precizat că a avut discuții cu toate partidele politice, urmând ca zilele următoare să aibă un dialog și cu fostul președinte liberal, Ludovic Orban.

„Eu sunt obișnuit să dialoghez. Statele civilizate, în politică, au dialogul foarte sus pe agendă”, a spus președintele PMP, relatează Digi24. Cristian Diaconescu e de părere că formarea unui pol conservator e posibil, atâta timp cât AUR va „depăși” unele elemente cu privire la apartenența la Uniunea Europeană.

AUR și „unirea” partidelor fantomă

George Simion a precizat că principala cauză pentru criza politică e reprezentată de absența unei coaliții de dreapta puternică. Mai mult, el e de părere că alianța dintre PSD și PNL este „nocivă” și va afecta profund viața tuturor românilor.

„Această situație de fapt trebuie urgent depășită. Rezolvarea poate veni numai prin constituirea unei veritabile alternative de dreapta”, a mai precizat George Simion, relatează Digi24.ro. Polul „conservator” propus de George Simion va avea ca fundament principii și valori precum cultura, familia, morala creștină și dreptatea.

Mai mult decât atât, el susține că actualii politicieni trebuie schimbați cu „oameni vrednici și truditori”. „Polul Conservator pe care îl inițiază AUR va oferi românilor alternativa reală de normalitate. Șansa unei viitoare Românii puternice”, a concluzionat liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

George Simion: “Certificatul verde nu va intra la vot”

Articolul precedentRareș Bogdan: „Florin Cîțu nu ia decizii de unul singur”
Articolul următorConsiliul Naţional al Elevilor critică reglementările privind testarea pentru COVID
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.