Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Premierul Marcel Ciolacu pare că le-a pus gând rău „păcănelelor” – jocurile de poker electronic – pe care le-ar vrea dispărute din unele zone ale țării.

Spre exemplu, acesta consideră că astfel de jocuri de noroc trebuie neapărat să dispară din mediul rural, Ciolacu explicând ieri seară și care îi sunt argumentele.

Ferm, Ciolacu a decretat că „păcănelele în zona rurală nu au ce căuta. Nu ai ce căuta cu păcănele în fiecare bar, în fiecare comună, în fiecare sat, de acolo trebuie să dispară primele”.

Cumva, credeţi, că banii, dacă oamenii nu-i cheltuie la păcănele, nu consumă alte lucruri care se întorc prin impozite şi taxe? Eu trebuie să încurajez oamenii să-i dea la păcănele?

Nu, oamenii au grijă de familiile lor, îşi cumpără alimente, ce le trebuie în casă. Ei, în loc să-şi schimbe televizorul, să-şi cumpere alimente, să-şi hrănească copiii, se îmbătau şi mergeau la păcănele în sat şi se duceau acasă şi spuneau că au pierdut toţi banii. (…)

Din comunităţile rurale trebuie scoase rapid şi, pe urmă, într-o perioadă de timp, organizate, ca în toate statele civilizate, în afara oraşelor, unde există fiscalitate, pot fi controlate şi cu asta s-a încheiat”, a spus Marcel Ciolacu, la Prima News, citat de Agerpres.

Totodată, premierul a mai explicat că, în opinia sa, până acum industria aceasta a fost protejată, ceea ce personal nu are de gând să facă:

Sunt companii foarte mari, nu poţi unii să ai sediul social şi sediul fiscal în România, alţii să îl ai în Transnistria sau în nu ştiu ce insule. Unul să plătească 15%, unul să plătească 1%. Cum să accepţi aşa ceva? Acest lucru a fost acceptat în România. (…)

Cât timp ei au fost la masa Guvernului, lângă primul-ministru al Guvernului. Vă mai amintiţi că noi nu aveam voie să ieşim pe stradă (în pandemie – n.r.), erau închise spitalele, bolnavii cronici nu aveau acces şi păcănele erau deschise? Au fost exceptate.

Nu vi se pare că este corupţie guvernamentală? Cum adică, închizi spitalele, păi atunci cu ce avem de-a face? Faptul că le-ai uitat să le treci este una, omisiunea, dar faptul că ai scris negru pe alb că sunt exceptate, iar unii dintre jucătorii, chibiţi, că el nu-i un jucător de pe lângă marii jucători în această zonă, era la masa Guvernului… şi tu dai ordonanţă, şi ca o excepţie, dar închizi spitalele.

Mama mea, Dumnezeu să o ierte, nu putea merge în spital să se trateze de cancer, dar la păcănele putea să meargă. Despre ce vorbim aici, domnule?”.

Articolul precedentPSD Timiș se pregătește de alegeri și și-a desemnat candidații la competiţia internă pentru şefia CJ și a Primăriei Timișoara
Articolul următorAmenzi de 1,7 milioane de lei, în magazinele Kaufland