Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Victor Ponta a abordat problema prețurilor de la gaz pe care românii le plătesc, în contextul în care Emmanuel Macron s-a adresat Norvegiei și Statelor Unite, precizând că aceste state trebuie să ”dea dovadă de mai multă prietenie prin vânzarea de gaze la prețuri mai mici”.

Potrivit președintelui francez, națiunile europene ar trebui să se alăture economiilor asiatice pentru a cere ca SUA și Norvegia să dea dovadă de mai multă prietenie prin vânzarea de gaze la prețuri mai mici.

Sunteți extraordinari, ne furnizați energie și gaze, dar un lucru care nu poate continua prea mult timp este ca noi să plătim de patru ori mai mult decât prețul la care vindeți industriei voastre. Nu este tocmai ceea ce înseamnă prietenie”, informează globaltimes.cn, citat de Știri pe Surse.

Victor Ponta: ”E problema Franței cu cât cumpără gazul din America sau Norvegia! Dar eu întreb altceva. De ce plătim noi, în România, gazul de 10 ori mai mult???”

Noi, în România, unde producem 80% din gaz în țară noastră, unde suntem mult mai aproape decât Franța de Azerbaijan și alte țări producătoare de gaz? Și răspunsul nu îl aștept de la Dl Macron. Adevărul este însă că nici de la Dl Iohannis”, a scris fostul premier, astăzi, 16 octombrie, pe contul de Facebook.

Nicolae Ciucă: ”Depozitele de gaz ale României au depășit cota de umplere de 90%”

Paradoxal, Nicolae Ciucă, premierul României, a precizat că, în momentul de față, există cu 477 milioane de metri cubi de gaz depozitați deja în plus față de anul trecut.

Prin urmare, premierul a adus asigurări că, indiferent de condițiile meteo, românii vor avea la dispoziție cantitatea necesară de gaze.

Articolul precedent16 octombrie – Ziua Internațională a Alimentației
Articolul următorUn celebru fotbalist de la Manchester United a fost acuzat de viol și agresiune
Jurnalist full-time / Pesimist part-time