Cătălin Drulă (PressAlert)

La mai bine de o săptămână de când miniștrii USR PLUS și-au depus demisiile din Guvern, Cătălin Drulă crede că, mai devreme sau mai târziu, ar putea exista o șansă pentru reconciliere cu PNL.

Bineînțeles, într-un Guvern fără premierul Florin Cîțu, care până acum însă nu pare să își fi pierdut din încrederea colegilor săi liberali.

Cătălin Drulă a fost unul dintre cei mai vizibili miniștri de la USR-PLUS, acesta predând mandatul de la Transporturi pe 9 septembrie ministrului plin al Finanțelor Dan Vîlceanu, după ce și-a prezentat un bilanț în fața instituției.

Problema USR PLUS rămâne în continuare modul în care a acționat premierul Florin Cîțu ex-ministrul Transporturilor lăsând să se înțeleagă că în general a fost o colaborare bună cu restul liberalilor. Declarațiile au fost făcute aseară, la B1 TV, Drulă arătând că are semnale potrivit cărora Cîțu nu mai e pe același val de simpatie în fața colegilor săi din PNL.

Mie mi-e foarte greu să-mi dau seama ce se întâmplă și chiar vreau să ne lăsăm aceste porți deschise. Ar fi hazardat să spun că lucrurile vor merge într-o direcție sau alta.

Ce cred eu și semnalele pe care le am sunt că foarte mulți oameni de la vârful PNL înțeleg că au pus un pariu greșit cu Florin Cîțu atât pentru partid, dar și pentru România.

Eu sper să aibă mintea bună, să se gândească la faptul că putem construi lucruri împreună, să gândească aceste interimate la ministere ca pe niște interimate, nu ca pe un mic război de capturare a unui teritoriu – lucrurile astea nu ar face decât să nască animozități suplimentare și să putem reface o coaliție despre care acum 8 luni credeam că este coaliția care poate să facă reformele în România”, a spus aseară Drulă, pentru sursa citată.

Articolul precedentȘoșoacă a pus Senatul pe „mute” pentru o săptămână
Articolul următorProtest azi, în fața Guvernului