Zece persoane, muncitori la punctele de lucru ale telecabinei, au fost coborâte de salvamontiști. Incidentul a avut loc duminică dimineață, la prima cursă. Se pare că în prima cursă urcă întotdeauna muncitorii firmei care administrează telecabina. 
Cabina a rămas blocată între pilonul 2 și 3, deasupra abruptului prahovean. Există două variante despre defecțiunea care a pus în pericol viața a zece persoane.  

Unele surse susțin că un urs ar fi dizlocat o bucat de stâncă. În cădere, piatra a lovit cablul telecabinei și l-a deraiat de pe traseu. O altă variantă susține că a existat o defecțiune la un motor. 

La prima cursă, angajaţii telecabinei nu au ştiut despre problemă şi au dat drumul cabinei în care se aflau munctorii.  Telecabina a mers până la punctul defecțiunii, unde s-a oprit brusc, într-o poziţie nefirească.  

Muncitorii au anunțat defecțiunea, iar în ajutorul lor au venit colegii  şi o echipă de la Salvamont. 

O parte dintre persoanele rămase în cabina suspendată au coborât pe stâlp, alţii pe corzi, ajutaţi de salvamontişti.  Din fericire, în cabină se aflau doar oameni ai muntelui, care ştiau cum se coboară în situații de urgență. Nicio persoană nu a fost rănită. 

Incidentul este extrem de grav deoarece cabina a rămas suspendată deasupra abruptului. Dacă ar fi cedat cablul, oamenii cădeau peste 300 de metri în gol și nu ar fi existat supraviețuitori. 

Telecabina din Buşteni a fost inaugurată în 1978, cu o lungime de traseu de 4350 m şi cu o diferenţă de nivel de 1235 m. Capacitatea unei cabine este de 24 de persoane. Instalația este proiectată de aceeași firmă care a proiectat-o și pe cea din Italia. 

Articolul precedentBoc îl trimite pe Rafila să „cânte la altă masă”: „De grija noastră să nu moară”
Articolul următorPiedone le bate obrazul directorilor: „Mă săpați? Mă vreți înjurat de oameni? Așa vă este bine? Credeți că-l faceți de râs pe Piedone în fața oamenilor?”
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...