Foto: Facebook

Codrin Ștefănescu e mulțumit că fostul său șef politic, portretizat ca un adevărat „deținut politic”, va fi scos la muncă în penitenciar. Chiar dacă în urmă cu câteva zile îi deplângea starea de sănătate precară, pare că fostul secretar general al PSD crede cu tărie în proverbul „munca nu a omorât pe nimeni”, așa că victoria obținută ieri de Dragnea este aplaudată la scenă deschisă.

Magistrații au decis că lui Liviu Dragnea i-a fost încălcat dreptul la muncă! Adică a fost un abuz grosolan. O bătaie de joc, un lucru ilegal și total inuman. O umilință la care a fost supus ca deținut politic! Decizia este definitivă! Acum trebuie să lupte și pentru dreptul lui la sănătate. Pentru că nu s-a terminat cu chinul și abuzul. Trebuie să lupte în fiecare zi acolo, în speranța că va ieși din închisoare viu. Îl așteaptă familia, prietenii și foarte mulți români care nu și-au pierdut încă speranța!”, scrie Codrin Ștefănescu.

Judecătoria Sectorului 5 a admis acțiunea promovată de Dragnea împotriva Penitenciarului Rahova, concluzia fiind aceea că fostul președinte al PSD se poate întoarce la muncă la atelierul auto din cadrul unității de detenție: „Respinge, ca inadmisibilă, excepția de neconstituționalitate, invocată de petentul DRAGNEA NICOLAE LIVIU. …admite contestaţia formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU împotriva Încheierii nr. 684/19.08.2020 a Judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova. Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: constată că persoanei condamnate i-a fost îngrădit dreptul la muncă reglementat de dispoziţiile art. 78 din Legea nr. 254/2013, în perioada 02.07.2020-15.09.2020”.

Dragnea a rămas fără activitate în penitenciar după ce a acordat un interviu prin Skype fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, interviu care a fost televizat, deși aprobarea era doar pentru efectuarea unei convorbiri. După aceasta, Dragnea s-a plâns că îi sunt încălcate drepturile ca deținut, iar în paralel cei apropiați au început să vorbească și despre anumite boli de care acesta ar suferi. Nu doar Codrin Ștefănescu a marșat pe această idee, ci și avocata Flavia Teodosiu, care a susținut că starea de sănătate a fostului președinte PSD s-a agravat în ultimele trei luni, suferințele având legătură cu „mai multe hernii la nivelul coloanei, o parte aflate în zona cervicală şi o parte în zona lombară”.

Articolul precedent„Mafia gunoaielor”. Nelu Iordache și Ilie Ciuclea & Comp, dau Statului „tunuri” de sute de milioane de lei prin groapa de gunoi ilegală de la Ulmeni
Articolul următorBREAKING NEWS: Florea a angajat o firmă de curierat pentru a livra mita electorală de 100 de lei către cetățenii Sectorului 5