Sursa: Captură video

Publicația Ecopolitic.ro a făcut a analiză a influenței pe care o au liderii politici din România în mediul virtual – pe rețeaua Facebook, pe baza reacțiilor și a persoanelor care le urmăresc postările.

Analiza publicată de Ecopolitic.ro a avut în vedere ultimele două săptămâni din activitatea liderilor politici în rețeaua virtuală, respectiv a președintelui Klaus Iohannis, a liderilor de partide Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, George Simion, Cătălin Drulă, Ludovic Orban, Kelemen Hunor, dar și a primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Conform sursei citate, Piedone conduce detașat topul astfel întocmit, fiind cel mai influent pe Facebook. Se știe că edilul Sectorului 5 își ține la curent urmăritorii cu activitatea sa zilnică, astfel că videoclipurile sale din teren adună fiecare câteva zeci de mii de reacții, iar comentariile/ distribuirile sunt tot cu miile.

Și el postează aproape zilnic, în special clipuri și colaje cu activități ce țin de Primăria Sectorului 5. Interesant la Piedone este și faptul că, în timp ce era la închisoare, postările sale erau la fel de mult vizualizate pe pagina sa de Facebook. Piedone este urmărit pe Facebook de 859.000 de oameni”, scrie sursa citată.

În ceea ce îl privește pe Klaus Iohannis, în perioada 11 iulie – 3 august a avut doar patru postări, fiecare adunând aproape sau peste o mie de aprecieri. Comentariile sunt în jur de 3.500, iar distribuirile ajung și ele la câteva sute – în condițiile în care are peste 1,8 milioane de urmăritori pe Facebook.

Liderul PSD Ciolacu, acum și premier, a avut în perioada de referință postări care au adunat în total peste 50.000 de aprecieri, mii de comentarii și distribuiri – cu cei 188.000 de urmăritori pe Facebook. În ceea ce îl privește pe liderul USR Cătălin Drulă, care postează zilnic de mai multe ori, reacțiile celor care îl urmăresc (din cei 90.000) se apropie sau chiar depășesc o mie de like-uri și alte emoticoane, plus câteva sute de comentarii și distribuiri.

În ceea ce îl privește pe Kelemen Hunor (președintele UDMR), care postează destul de rar, în condițiile în care are două pagini de Facebook – una exclusiv în limba maghiară, iar alta în limba română, postările acestuia adună între câteva zeci și câteva sute de reacții. Actual președinte al Forța Dreptei, Orban, acesta are 88.000 de urmăritori pe Facebook și, în condițiile în care reacționează în social media destul de des, în ultimele aproximativ două săptămâni clipurile, pozele și mesajele transmise de el au adunat peste 6.000 de aprecieri, sute de comentarii de distribuiri.

George Simion, președintele AUR, este urmărit de 1,3 milioane de oameni, și adună, potrivit sursei citate, de la câteva mii la câteva zeci de mii de reacții la o singură postare. În cazul său, comentariile și distribuirile sunt și ele cu zecile de mii. Ultimul în topul întocmit ar fi liderul PNL Nicolae Ciucă, care este urmărit pe Facebook de doar 61.000 de oameni. Postările lui adună câteva zeci, uneori sute de aprecieri. Nici la comentarii sau distribuiri nu stă mai bine, scriu autorii analizei.

Articolul precedentCiolacu, la deschiderea Forumului Studenților Români de Pretutindeni: „Nicio măsură de ajustare fiscală nu va afecta activitatea de tineret sau culturală”
Articolul următorPatru bărbați, reținuți în urma unui conflict la Costinești