Catalin Antohe si Victor Ciutacu-grup infractional organizat

Cei doi ziariști acuzați de grup infracțional organizat, în documentul semnat de Mihai Dimitriu (directorul medical al spitalului Pantelimon) sunt Victor Ciutacu (realizator al emisiunii „Punctul Culminant” la România TV) și Cătălin Antohe (redactor șef Cetățeanul.net). Reamintim că cei doi ziariști au făcut dezvăluiri în exclusivitate despre cazul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon, caz anchetat în prezent de Parchetul București.

Ziarul de Investigații cere ministrului Sănătății Alexandru Rafila să răspundă dacă susține poziția spitalului Pantelimon, dat fiind că unitatea medicală este în directa sa subordine!

Documentul oficial, semnat de directorul Dimitriu de la Pantelimon

Șefii de la Pantelimon au pretins în documentul oficial că directoarea de îngrijiri medicale a spitalului, Camelia Stamatoiu, cea care a sesizat Parchetul despre cazul morților suspecte de la Secția ATI, și medicul anestezist Elena Voicu au constituit „grupul infracțional” în care au fost incluși ziariștii Victor Ciutacu (realizator al emisiunii „Punctul Culminant”) și Cătălin Antohe (redactor șef Cetățeanul).

„Întreaga situație de denigrare prin intermediul mass-mediei a SCUSPB și a personalului acestei instituții este orchestrată și înfăptuită în mod direct de Dr. Elena Voicu și de directorul de îngrijiri medicale (As. Stamatoiu Camelia) prin colaborare de tip grup infracțional organizat cu anumiți vectori de opinie și așa numiți jurnaliști (Vasile Barbu, Victor Ciutacu, Cătălin Antohe, Elena Valentina Cioancă șamd), se arată în documentul ajuns pe masa Colegiului Medicilor București.

Document Colegiul Medicilor – Cătălin Antohe – Victor Ciutacu

Șefa Colegiului Medicilor București Cătălina Poiană, nicio reacție

Surse din cadrul Colegiului se arată revoltate că documentul oficial în care sunt aduse acuze de natură penală jurnaliștilor Cătălin Antohe și Victor Ciutacu nu a fost contestat de Cătălina Poiană, președinta Colegiului sub aspectul acuzațiilor că ziariștii au aderat la un grup infracțional organizat. 

Este pentru prima oară când o instituție publică atacă presa într-o astfel de manieră, după anul 2010, când Traian Băsescu, în CSAT, a calificat presa drept un risc la securitatea națională.

Acum, ziariștii sunt acuzați de „constituire de grup infracțional organizat”, după ce presa a dezvăluit cazul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon.  

Potrivit legii, prin grup infracțional organizat se înțelege grupul structurat, format din trei sau mai multe persoane, constituit pentru o anumită perioadă de timp şi pentru a acționa în mod coordonat în scopul comiterii uneia sau mai multor infracțiuni.

VIASorin PREDA
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentSfaturi de la ministrul Burduja pe timp de caniculă: „Utilizați energia electrică responsabil”
Articolul următorAți cumpărat Pastă Tahini Al Fez de 160 g? Mai bine nu o consumați, avertizează marile lanțuri de magazine
Senior partner Ziarul de Investigatii