Ploieștiul nu se dezminte niciodată de titulatura de oraș al lui Caragiale. Și suntem convinși că dacă dramaturgul ar mai fi trăit, ar fi avut multe capodopere de scris inspirându-se din situațiile și personajele actuale!

Ultimul exemplu de jaf din bani publici îl reprezintă un studiu pentru modernizarea pasajului pietonal de la Galeriile Comerciale din centrul municipiului Ploiești. Doar că un studiu cu exact aceeași temă a fost cumpărat în 2013 și a costat atunci aproximativ un milion de lei. 

Conform documentației finalizate în 2013, lucrările erau estimate să coste aproximativ 250.000 de euro. Acum, municipalitatea este dispusă să ofere pentru un nou proiect tehnic aproximativ 10.000 de euro. 

Actualii șefi ai administrației locale uită faptul că în urmă cu opt ani, SGU Ploieşti realiza documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI) şi indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea pasajului pietonal din zona Galeriilor Comerciale. Mai mult, documentaţia respectivă a fost aprobată de Consiliul Local Ploieşti şi ar fi trebuit pusă în practică. Dar în opt ani nu s-au găsit fondurile necesare realizării acestui proiect.

Acum, municipalitatea scoate din nou la licitaţie acest proiect, aruncând banii din 2013 pe Apa Sâmbetei. Oare va suporta cineva paguba?

Articolul precedentO singură zi, două accidente pe A2 și unul pe A3
Articolul următorPrimarul Piedone începe războiul cu mafia din Sectorul 5
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...