Sursa Foto: Facebook

Robert Sighiartău, secretarul general al Partidului Naţional Liberal, crede că formațiunea trebuie să își schimbe optica în viitorul apropiat, referirea acestuia fiind la alegerile interne care urmează în toamnă.

Evident, Sighiartău nu mai crede că Ludovic Orban este viitorul PNL, deși în urmă cu nici doi ani garanta pentru acesta și îl felicita cu fiecare ocazie. La fel de adevărat este însă că europarlamentarul a fost unul dintre susținătorii declarați ai lui Florin Cîțu care nu a avut cine știe ce declarații controversate de când în PNL a început lupta internă.

Declarațiile au fost făcute ieri, în cadrul reuniunii pentru alegerea preşedintelui filialei PNL Târgu Mureş, europarlamentarul lăsând să se înțeleagă că ceea ce se întâmplă acum între cele două tabere de susținători ale candidaților nu este tocmai „ortodox”, dat fiind că au curs acuzațiile, jignirile și amenințările voalate.

Ne bucurăm că în PNL, spre deosebire de alte formaţiuni politice, există o competiţie. Este extrem de important să avem o competiţie bazată pe dialog, pe idei, pe dezbateri privind doctrina partidului, dar şi programul candidaţilor pe ceea ce înseamnă 2024, un an în care vom avea patru rânduri de alegeri, europarlamentare, locale, prezidenţiale şi parlamentare deodată.

Un an de foc în care Partidul Naţional Liberal trebuie să fie pregătit, trebuie să aibă ce mai bună garnitură şi la nivel naţional, când vom avea un tandem preşedinte-premier, dar şi alţi candidaţi care trebuie să stea bine la cota de încredere şi la alegerile europarlamentare, dar şi la celelalte alegeri.

Trebuie să avem mare grijă cum ducem această competiţie fiindcă nu avem voie să ne atacăm între noi mişeleşte, în spaţiul public sau pe Facebook şi prin conturi false”, a spus Sighiartău, citat de Agerpres.

Printre rânduri, Robert Sighiartău a arătat și de ce în interiorul PNL este nevoie de schimbarea liderului. „Tot ceea ce alegem şi la nivel local şi la nivel naţional trebuie să fie legat de performanţă. Trebuie să punem oameni care nu depind numai de o funcţie politică, pentru că au o mai mare libertate să producă schimbări, să întărească principii şi să schimbe sistemul ăsta infect în care ne aflăm de foarte mulţi ani.

Să ştiţi că politicienilor, putem să ne includem toţi, şi inclusiv eu, le e cel mai frică să îşi piardă funcţiile, fiindcă parte din ei nu au ce face în mediul privat. Şi cred că trebuie să punem în fruntea partidelor oameni curajoşi, care au principii şi care au caracter şi care pot să spună lucrurilor, aşa cum mai spun şi eu, în faţă.

M-am săturat în politică să ne ascundem pe la spate şi să încercăm să zugrăvim ceea ce nu ar trebui zugrăvit. Noi vrem să schimbăm lucrurile”, a afirmat europarlamentarul PNL citat de aceeași sursă, la întâlnirea care până la urmă a fost eminamente politică, cu oameni politici care au funcții.

Articolul precedentPNL și USR a promis, UDMR s-a opus: alegerea primarilor rămâne într-un singur tur
Articolul următorPrună, deloc intimidată de amenințările lui Ciolacu