Paul Stănescu: „Moțiunea de cenzură anunțată de PSD provoacă deja frisoane în tabăra puterii”

Secretarul general al PSD se declară încrezător că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului va trece

Paul Stănescu / Preluare foto: Capital.ro

„Vești fantastice din Parlament!”, îl ironizează social democratul Paul Stănescu pe Florin Cîțu, cel care a folosit, de foarte multe ori, această expresie. Mai mult, secretarul general al PSD este de părere că moțiunea de cenzură anunțată de partidul său ar provoca „deja frisoane în tabăra puterii, fiindcă guvernarea este măcinată de scandaluri zilnice. Nu toți parlamentarii coaliției majoritare sunt la ordinele lui Orban și Barna. Nu toți sunt atât de cinici încât să privească în ochii celor care i-au votat și să-i anunțe că le-au tăiat toate veniturile”, transmite Paul Stănescu.

Paul Stănescu, convins că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu va avea parte de susținere

Conform declarațiilor lui Paul Stănescu, sondajele le-ar arăta social democraților că românii ar avea din ce în ce mai puțină încredere în Guvernul de dreapta, condus de Florin Cîțu, adăugând că România ar avea nevoie de o altă guvernare, care să reflecte cu adevărat preferințele cetățenilor. „Nu cred că există vreun motiv serios pentru ca Florin Cîțu să mai fie susținut în funcția de premier. Pentru ce l-ar mai vrea românii în continuare? Să-și bată joc în continuare de copii și pensionari? Să amâne la nesfârșit creșterea alocațiilor, a pensiilor, a salariilor? Să îngroape definitiv campania națională de vaccinare? Să ascundă morții din pandemie, furturile și interesele clientelei? Singurul obiectiv pe care Cîțu îl are acum este să-și cumpere președinția PNL cu banii din buget și din PNRR. Liberalii și useriștii nu au avut oricum dreptul moral să guverneze, trebuie opriți acum! Moțiunea de cenzură are potențialul de a scăpa țara de molima Dreptei abătute asupra României, cu voie de la Cotroceni. Vă imaginați cât de penibili au ajuns liberalii?”, a mai spus Stănescu, amintind că „gașca” lui Cîțu l-ar fi acuzat pe Ludovic Orban că a pierdut alegerile parlamentare. Acest lucru nu ar fi tocmai pe nedrept, mai menționează Stănescu.

În tot acest timp, Cîțu încă mai este premier. Să nu excludem ca parlamentarii lui Orban să-i facă, totuși, o surpriză. Mai ales că veștile pe care le tot aduce acesta din economie, sunt efectiv fantastic de proaste: prețurile explodează, inflația scufundă puterea de cumpărare a românilor, încep disponibilizări masive la stat. De aceea, Cîțu trebuie trimis urgent acasă – acesta este primul pas pentru un adevărat Plan de Redresare a țării”, conchide social-democratul.

Paul Stănescu, despre liberali și coaliția de la guvernare

Năstase susține că anumiți liberali vor vota moțiunea de cenzură. Care ar fi miza?

Articolul precedentO societate din Hunedoara, amendată de Garda de Mediu
Articolul următorPonta le plânge de milă celor 8.000 de angajați concediați: ”România – săraca țară bogată”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.