Năstase susține că anumiți liberali vor vota moțiunea de cenzură. Care ar fi miza?

Potrivit fostului premier, mai mulți parlamentari PNL ar urma să voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Foto: blog Adrian Năstase

Fostul premier social democrat, Adrian Năstase, vine cu o ipoteză nouă, în ceea ce privește planurile viitoare ale coaliției de dreapta, cea aflată, în acest moment, la guvernare. Potrivit lui Năstase, o parte dintre parlamentarii PNL ar intenționa să voteze moțiunea de cenzură a PSD-ului, împotriva Guvernului Florin Cîțu.

Adrian Năstase și teoriile conspirațiilor politice

Pe blogul său, Adrian Năstase a scris că totul ar avea legătură, în realitate, cu luptele interne dintre partidele care formează coaliția, însă și cu decăderea lui Ludovic Orban.

„In aceste conditii, echipa care il sprijină pe Florin Cițu ar fi găsit modalitatea de a se reveni la masa negocierilor. De aceea, consideră unele surse apropiate unor fosti membri PDL, va fi votată de către acestia motiunea de cenzură depusă de PSD, urmând ca noul premier (tot Cițu) să angajeze noile negocieri pentru a oferi doar 1-2 portofolii, dintre cele mai putin importante, USR Plus. Ingenios!”, a scris Adrian Năstase pe blog.

Prună, deloc intimidată de amenințările lui Ciolacu

Așadar, conform teoriei fostului premier, Florin Cîțu ar urma să fie demis prin moțiune de cenzură, totul ca, ulterior, să fie repus în funcție, însă cu o nouă negociere. Potrivit acestei teorii, PNL ar umări renegocierea portofoliilor cu USR PLUS, considerând, cel mai probabil, că aceștia au, în acest moment, prea multe „drepturi”. Mai mult, s-ar urmări, de asemenea, consolidarea poziției în partid a lui Florin Cîțu.

Rămâne de văzut dacă ceea ce scrie fostul politician se va adeveri!

PSD a anunțat că va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu. „Eu sper ca la sfârşitul aceste motiuni să scăpăm de acest guvern. Vom duce negocieri cu toţi cei dispuşi să voteze această moţiune, de la toate formaţiunile politice. Începem pe acest text finalizat să ducem negocierile. În cazul în care va trece moţiunea, îi anunţ pe parlamentarii PSD că va urma o sesiune extraordinară pentru votarea unui nou guvern”, declara, plin de speranță, liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Articolul precedentPrună, deloc intimidată de amenințările lui Ciolacu
Articolul următorUn pas către viitor, la Cluj: cafeneaua unde 80% din angajaţi sunt persoane cu dizabilităţi
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.