Prefectura Prahova a anunțat că Marin Voicu, primarul liberal al comunei prahovene Ciorani, va fi suspendat din funcție în perioada în care este arestat preventiv. Și cei 16 angajați ai Primăriei Ciorani, funcționari publici, arestați și ei preventiv în același dosar, vor fi suspendați din funcție. 

Edilul este anchetat pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la falsificarea documentelor și evidențelor electorale în formă continuată. 

Instituţia Prefectului judeţul Prahova a venit  cu lămuriri legate de problema de la Ciorani:

În conformitate cu art. 159 alin. (1) lit. a) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, mandatul primarului comunei Ciorani, dl. Voicu Marin, se suspendă de drept.

În aplicarea dispoziţiilor art. 159 alin. (2) şi alin. (3) din acelaşi act normativ, prefectul judeţului Prahova va constatata, prin ordin, suspendarea de drept a mandatului primarului comunei Ciorani, dl. Voicu Marin, în termen de maxim 48 de ore de la comunicare, în condiţiile Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală. Ordinul prin care se constată suspendarea mandatului va fi comunicat persoanelor interesate în termen de 48 de ore de la emitere.

În conformitate cu dispoziţiile art. 152 alin. (1) din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, viceprimarul este înlocuitorul de drept al primarului”, se arată în informarea de presă.

Și funcționarii publici au fost suspendați din funcție

În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi 16 funcţionari publici care au primit măsuri asemănătoare, prefectura anunţă că şi aceştia au fost suspendaţi de drept.

“În cazul funcţionarilor publici pentru care s-a dispus măsura arestării preventive, potrivit art. 513 alin. (1) lit. e) din OUG nr. 57/20019 privind Codul administrativ, raportul de serviciu al acestora se suspendă de drept, prin dispoziţia emisă de către viceprimarul comunei Cioran, urmând a se constata cazul de suspendare.

În ceea ce priveşte aparatul de specialitate al primarului, din totalul de 26 de funcţii publice şi 13 posturi contractuale ocupate, activitatea va fi desfăşurată prin delegare de atribuţii de către cei 16 funcţionari publici şi 12 contractuali care în prezent se află în activitate”.

Articolul precedentDrulă s-a născut poet: „Hai cu mic, cu mare, în gară, la vaccinare”
Articolul următorO societate din Hunedoara, amendată de Garda de Mediu
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...