George Simion (AUR), captură video

Campania pentru alegeri este în plină desfășurare, mai ales că cele două scrutine sunt stabilite și nimic nu poate fi schimbat, însă reprezentanți ai AUR au decis, tocmai azi, să protesteze.

Unul dintre motivele anunțate – faptul că pe 9 iunie se va vota atât pentru europarlamentare cât și pentru locale, în strânsă legătură cu numărul secțiilor de votare din străinătate, aspecte criticate de manifestanți în fața sediului Autorității Electorale Permanente (AEP).

Protestăm în fața sediului AEP împotriva deciziei total neconstituționale și nedemocratice PSD-PNL de a închide numeroase secții de vot din diaspora și de a-și împiedica pe românii aflați peste hotare sa voteze, organizând alegerile într-o singură zi”, au anunțat cei de la AUR pe Facebook, în urmă cu o oră.

Potrivit Agerpres, George Simion, liderul AUR, a criticat AEP pentru modul în care este organizată campania electorală pentru alegerile din 9 iunie, afirmând că românilor din diaspora nu li se dă dreptul la vot, acesta făcând apel la românii din diaspora să se întoarcă acasă.

Facem apel la românii din diaspora să vină în ţară să-şi exercite dreptul la vot. (…) Asta nu e o campanie electorală atât timp cât avem jumătate din populaţia activă a României plecată peste hotare, iar aceştia nu sunt informaţi, nu li se dă dreptul la vot. (…)

Ei se laudă cu un mare record, niciodată nu au fost mai multe secţii. Fals, sunt mai multe secţii decât la alegerile parlamentare din 2019, dar trebuiau făcute mai multe secţii şi trebuiau făcute acolo unde ele au existat. (…)

E o singură zi de vot, nu avem vot prin corespondenţă, iar secţii importante din Italia şi alte state au fost anulate. Românii din acele comunităţi nu pot vota, iar ministrul de Externe, doamna ministră Luminiţa Odobescu, se laudă cu un număr record de secţii. Este o minciună, este o manipulare”, a spus Simion.

Conform sursei citate, la protest au participat aproximativ 200 de susţinători ai AUR, acuzând „subminarea” votului românilor din diaspora.

Articolul precedentCâciu are numai vești bune pe Facebook, însă salariații din ministerul pe care îl conduce demarează proteste
Articolul următorO avarie a dus la oprirea apei potabile în mai multe zone din orașul Constanța