Primarul comunei Barcani, din județul Covasna, Nelu Pastor, vrea să recompenseze cu 100 de lei, din salariul lui, persoanele care îi vor prezenta fotografii sau filmulețe cu persoane care aruncă gunoaie în locuri nepermise.

Edilul susține și că au fost amplasate camere de supraveghere în zonele cunoscute în care se aruncă gunoaie, pentru că oamenii care aruncă gunoaie în acea zonă să fie sancționați.

Ce a scris primarul pe Facebook

„Privind celelalte zone în care nu am reușit încă să amplasăm camere video, din salariul meu, voi oferi recompensă 100 lei pentru persoanele care vor veni cu dovezi clare și concrete (foto/video) cu cei ce abandonează deșeuri în păduri, drumuri lăturalnice, câmpuri sau cursuri de apă! Promit că voi păstra confidențialitatea celui ce sesizează aceste fapte!”, a scris primarul pe Facebook.

Zilele trecute elevii din comună au strâns aproape trei tone de gunoaie de pe rază localității. Echipa de elevi care a strâns cele mai multe deșeuri, clasa a V-a A, a primit drept premiu 5.000 de lei pentru organizarea unei excursii de două zile, plus transport gratuit.      

      

Articolul precedentBogdan Aurescu: România va ajuta Ucraina prin exportul de cereale
Articolul următorAdministraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează: Seceta a afectat unele culturi de cereale