Florin Cîțu

Cu toate că în general se declară mulțumit de evoluția economiei românești, Florin Cîțu ne mai aruncă din când în când „câte una” din care să înțelegem că lucrurile nu stau chiar atât de bine în realitate. Ceea ce înțelegem noi este că situație economică e cam ca pe ață în ultima vreme, însă dacă suntem suficient de atenți, cu puțin noroc vom reuși să străbatem hăul fără să se rupă ața sub noi.

„Economia a răspuns perfect la măsuri chiar dacă suntem într-o situație de criză, am reușit să atenuăm. Am reușit să limităm efectul negativ. Dacă avem primul trimestru pozitiv avem șanse foarte mari să evităm o recesiune tehnică. Au răspuns foarte bine anumite sectoare din economie, retail, industria, dar și consumatorul român și asta pentru că nu am închis restaurantele complet, am lăsat livările”, a declarat Florin Cîțu, la Digi24.

Florin Cîțu ne dă semnale în legătură cu presupusa creștere a punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie,: „orice derapaj ne poate arunca în criză”.

„Rămânem la aceeași interpretare. Suntem la 6,7% deficit, provacarea e să găsim resurse pentru finanțarea acestui deficit. Dar trebuie să luăm zi cu zi, săptămână cu săptămână. Suntem totuși într-o perioadă de criză. Am reușit să eliminăm o mare parte dintre scenariile apocaliptice. Am prezentat câteva scenarii cu riscurile aferente premierului. Vom lua cea mai bună decizie pentru ca pe termen lung să putem plăti aceste pensii. Trebuie să ne gândim și la riscuri, dar decizia va fi una politică. Orice derapaj ne poate arunca în criză”, a completat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Articolul precedentKlaus Iohannis, criticat în presa străină
Articolul următorVioleta Alexandru s-a hotărât să plece în Germania pentru a verifica situația
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.