Fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații răspunde astăzi în fața procurorilor Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, pentru a fi audiat ca martor. Cel mai probabil este vorba despre dosarul în care Laura Codruța Kovesi este anchetată în povestea privind extrădarea lui Nicolae Popa. Florian Coldea le-a spus jurnaliștilor astăzi că nu poate comenta înainte de a le răspunde procurorilor la întrebări, însă a promis că va lămuri situația.

O să fac câteva observații în momentul în care o să ies. Cât interes pentru un profesor?”, le-a spus Coldea reporterilor.

Kovesi a fost inculpată în dosarul privind extrădarea în anul 2011 a fostului şef FNI Popa din Indonezia, iar la finele lunii martie chiar a fost pusă sub control judiciar de Secţia de anchetă a magistraţilor. Ulterior, fostul procuror șef al DNA a contestat măsura la Înalta Curte, care a dispus revocarea măsurii.

Dosarul a explodat după ce Sebastian Ghiţă a făcut o plângere împotriva Laurei Codruţa Kovesi, care i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa, fostul partener de afaceri al lui Sorin Ovidiu Vântu. Inițial, Parchetului General a concluzionat că de extrădarea lui Nicolae Popa s-a ocupat Ministerul de Interne, nu DNA, în timp ce Poliţia Română a comunicat oficial că s-a ocupat direct de extrădarea din Indonezia.

Articolul precedentMazăre va fi adus în țară luni, cu escortă
Articolul următorAudierile în cazul extrădării lui Nicolae Popa continuă. Gabriel Oprea: „Nu-mi place să vorbesc despre întâlnirile private”