Sursa foto: TRT World.com ( Reuters)

Vineri, în capitala Serbiei, mii de persoane au protestat față de decizia guvernului de a se delimita de Rusia, precizând că sârbii și rușii sunt frați. Manifestanții fluturau steaguri rusești și sârbe și aveau poze cu președintele Rusiei Vladimir Putin.

De asemenea, aceștia s-au alăturat marșului din centrul orașului, unde au cântat imnuri rusești și sârbești și au salutat cele două țări ca națiuni înfrățite, informează Reuters.

 „Am venit la acest miting pentru a sprijini Rusia şi pentru a spune „nu” tare şi clar politicilor autorităţilor din Belgrad care au luat o decizie ruşinoasă de a vota împotriva Rusiei în cadrul ONU”, a declarat Mladen Obradovic, un protestatar, potrivit news.ro.

Vladimir Putin, cel mai urât om din istorie

Totodată, protestatarii au strigat „Fără NATO” și „sârbii și rușii sunt frați”, precizând că Serbia a ajuns să „joace” după dorințele americanilor. Mai mult, aceștia au avut sloganuri împotriva președintelui Aleksandar Vucic, cel ce a câștigat votul prezidențial pe data de 3 aprilie.

Belgrad a votat de trei ori pentru rezoluțiile Națiunilor Unite care au condamnat invadarea Ucrainei de către Rusia și au decis suspendarea acesteia din ONU.

Președintele Serbiei a anunțat că va achiziționa două duzini de avioane de luptă occidentale noi și folosite, mișcare ce mulți analiști politici o consisderă ca fiind o abatere de la cooperarea militară cu Rusia.

Reamintim că Moscova a anunțat că Statele Unite s-ar putea confrunta cu „consecințe imprevizibile” dacă va continua să trimită armament Ucrainei. Cu toate acestea, adminstrația Joe Biden a anunțat că „nimic nu va descuraja” să sprijine Kievul.

Totodată,  președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un avertisment în urmă cu o zi, precizând că „toate țările lumii” ar trebui să se pregătească pentru posibilitatea ca Putin să folosească arme nucleare în războiul dus în Ucraina. Această declarație vine în contextul în care autoritățile ucrainene au găsit peste 900 de civili uciși în regiunea Kievului.

De asemenea, Zelenski a spus, într-o intervenție video, că situația militară din sud și est este foarte dificilă, lăudând totodată armata ucraineană.

„Succesele armatei noastre pe câmpul de luptă sunt cu adevărat semnificative, semnificative din punct de vedere istoric. Dar încă nu sunt suficiente pentru a curăţa pământul nostru de ocupanţi. Îi vom mai bate”, a spus Zelenski.

Citește și articolul: Dezastru umanitar: cinci milioane de ucraineni au părăsit țara din cauza războiului

Articolul precedentDezastru umanitar: cinci milioane de ucraineni au părăsit țara din cauza războiului
Articolul următorAdăposturile de animale din Ucraina, în pericol
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.