Liderul PSD, Marcel Ciolacu a ieșit la rampă cu un nou se de declarații prin care pune sub lupă guvernul PNL. În opinia acestuia, liberalii nu au în vedere măsuri concrete pentru a pune înapoi pe „roate” economia României. Mai mult decât atât, aceștia ar fi interesați doar de lupta continuă pe care o au cu PSD, neglijând lucrul cel mai important de pe ordinea de zi a oricărui politician, și anume veniturile cetățenilor, grav afectate în această perioadă, după cum chiar Marcel Ciolacu sugerează.

  1. „Atunci când PNL guvernează prost, nu știe să facă altceva decât să atace PSD. Dar din ce în ce mai mulți români văd adevărul: PNL guvernează haotic și fără niciun plan economic. Nu testează populația, nu cumpără echipamente și din cauza asta mor oameni cu zile. Suceava este doar un exemplu.
  2. În ultimele două săptămâni toate partidele politice au cerut în mod repetat un dialog cu Guvernul și Președintele Iohannis. Răspunsul l-am primit astăzi, printr-un atac politic. Un atac lipsit de argumente care a venit chiar în mijlocul unei pandemii unde mor din ce în ce mai mulți români. V-am votat un Guvern cu puteri depline nu ca să vă ocupați de atacuri politice.
  3. Aveți guvernul vostru ca să apărați sănătatea românilor, să aveți grijă de veniturile lor, de locurile lor de muncă, de mâncarea pe care doresc să o pună pe masă de aceste sfinte sărbători. Dar nici măcar în aceste condiții de criză când trebuie să fim uniți, nici măcar acum în preajma Paștelui nu vedem decât dezbinare și ură venind atât de la Președintele Iohannis cât și de la Guvernul PNL!
  4. Astăzi în Parlament, toate partidele politice au criticat dur actualul guvern pentru că nu își face treaba, nu se ocupă de sănătatea românilor și de veniturile lor. Dar am votat Decretul în forma venită de la Președinte pentru că ne preocupa sănătatea românilor și faptul că trebuie să trecem împreună peste această criză. Am pus unele condiții care sunt absolut normale: Guvernul și Președintele Iohannis trebuie să respecte Constituția chiar și în starea de urgență. Daca transparența sau democrația reprezintă o povară atât de mare pentru PNL, atunci cred cu tărie că ne îndreptăm într-o direcție complet greșită.
  5. Astăzi în Parlament am votat Decretul, dar și niște condiții de bun simț:
  6. Guvernul trebuie să fie preocupat de salvarea veniturilor românilor și de locurile lor de muncă. Mai mult, Guvernul PNL trebuie să aplice urgent un program de relansare economică. Astăzi! Nu peste câteva luni când nu o să mai avem ce să facem. Guvernul trebuie să ne arate modul în care cheltuie banii publici. Românii au dreptul să știe cum este posibil ca firmele de casă ale PNL să ia contracte de milioane de euro fără niciun control și fără nicio regulă. Și nu în ultimul rând, Guvernul trebuie să testeze cât mai mulți români ca să putem ieși din casă. Ca să putem să ne ducem la muncă și să avem venituri. Altfel, ne va fi de două ori mai greu.
  7. M-aș fi așteptat ca în Săptămâna Mare, în plină criză să văd un președinte al tuturor românilor, nu un președinte doar al PNL. Chiar și așa, îmi mențin dorința de dialog cu toate partidele politice, cu Guvernul și cu Președinția pentru că sănătatea românilor e mai importantă decât luptele politice.”, a declarat Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook, unde a postat înregistrare video.