Consiliul Superior al Magistraturii a publicat rezultatul primei probe în concursul pentru numirea procurorilor cu funcții de execuție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Din cei 15 magistrați înscriși la concurs, doi au fost considerați nepotriviți după ce au fost făcute verificări privind activitatea profesională. La această probă de concurs, comisia de examen a solicitat relații de la unitățile de parchet de unde provin procurorii, pentru a se comunica o listă a rechizitoriile sau acte profesionale întocmite de candidați în ultimii cinci ani.

Au fost astfel declarați respinși procurorii Dumitru Baciu – cu un punctaj de 22,6 la evaluare, și Cătălin Antonius Marcău, cu 23,8. Procurorii pot contesta însă puntajul obținut la evaluare. La concurs au fost anunțate ca fiind vacante 10 posturi la structura centrală – unul în cadrul Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiuni de corupție săvârșite de militari, plus alte 21 în structurile teritoriale ale DNA.

Articolul precedentCEx al PSD, miercuri la Parlament. Se va discuta situația ministrului Tudorel Toader
Articolul următorAdrian Severin rămâne cu sentința de 4 ani cu executare. Înalta Curte a respins ultima acțiune promovată de acesta