tudorel toader ordonante
Foto: Facebook

Comitetul Executiv al PSD se va reuni miercuri la Parlament, începând cu ora 12,00. Printre temele de discuţie ar putea fi remanierea guvernamentală, dar şi calea de acţiune cu privire la Tudorel Toader.

Remanierea guvernamentală va fi o temă în CEx al PSD, în condiţiile în care Rovana Plumb deschide lista candidaţilor PSD la europarlamentare, ea fiind ministrul al Fondurilor Europene, au precizat sursele politice pentru Mediafax. De asemenea, un alt membru al Cabinetului Dăncilă care este şi candidat la alegerile pentru PE este mininistrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero. Sursele menţionate au adăugat că vor fi discuţii şi despre nemulţumirile social-democraţilor cu privire la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că l-a respectat foarte mult pe Tudorel Toader, însă a precizat că ministrul Justiţiei a greşit foarte mult şi că el, personal, „are o supărare foarte mare” din această cauză. El a adăugat că premierul Viorica Dăncilă trebuie să decidă dacă ministrul mai are susţinere în Guvern. Liderul social-democrat a mai precizat că probabil remanierea ministrului Justiţiei va fi discutată în următoarea şedinţă a CEx al PSD, însă acesta nu va fi subiectul principal.

Referitor la o posibilă demitere a ministrului Justiţiei, Viorica Dăncilă a declarat, pe 8 aprilie, că va lua o decizie după ce va asculta părerea colegilor în şedinţa Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat că le va prezenta social-democraţilor evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader.

Conducerea Senatului a decis luni să amâne dezbaterea şi votul moţiunilor simple prin care Opoziţia cere demisia miniştrilor Justiţiei şi Finanţelor, Tudorel Toader şi Eugen Teodorovici, acestea urmând să aibă loc în şedinţa de plen din 6 mai. La începutul acestei luni preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că trebuie ca Rovana Plumb şi Natalia Intotero, candidate la europarlamentare, să demisioneze înaintea începerii campaniei electorale. PSD are pe listă 43 de candidaţi la europarlamentare. Partidul deschide lista cu Rovana Plumb, urmată de jurnalista Carmen Avram şi senatorul PSD Claudiu Manda.

Articolul precedentDoi hackeri români riscă până la 30 de ani de pușcărie în Statele Unite
Articolul următorDoi dintre procurorii înscriși la concursul pentru un post în DNA au picat proba de verificare a activității