Liderul Pro România explică care sunt posibilitățile de a declara starea de urgență, măsură anunțată de președintele Klaus Iohannis în weekend. Nimeni nu a explicat până acum ce măsuri concrete vor fi luate, iar Victor Ponta spune că nu va vota în orb decretul care va fi prezentat săprămâna aceasta în Parlament.

Starea de urgență este prevăzută în Constituția României art.93 și (detaliat) în Ordonanța 1/1999!

Având în vedere situația actuală de pericol pentru sănătatea publică și pentru sistemul economic – se impune decretarea stării de urgență de către Președinte și voi vota PENTRU în Parlament (în maxim 5 zile Parlamentul trebuie să aprobe decretul prezidențial).

Dacă însă se va invoca articolul 20 litera k – “să suspende temporar apariția sau difuzarea unor emisiuni radio sau tv” voi vota ÎMPOTRIVĂ – pentru că nimeni din țările afectate din Europa (Italia, Spania, Franța șamd) nu a făcut așa ceva!

Vreau ordine, reguli și proceduri – dar nu răzbunari și jocuri politice în spatele stării de urgență!”, scrie Victor Ponta pe Facebook.

Articolul precedentVergil Chitac, liberalul pozitiv cu COVID-19, internat la terapie intensiva. „A cauta tapi ispasitor nu are sens si nu este in niciun fel de ajutor”, transmite fiica acestuia
Articolul următorIohannis a semnat decretul. Ce înseamnă stare de urgență