Foto: Facebook

Președintele Klaus Iohannis prezintă în acest moment prevederile decretului pentru stare de urgență timp de 30 de zile. Iohannis a subliniat că pandemia poate fi stopată prin măsuri exepționale, inclusiv prin îngrădirea unor drepturi și libertăți.

Aceasta este singura cale prin care salvăm viețile celor dragi nouă, ale oamenilor de lângă noi. Eu sunt hotărât ca împreună cu Guvernul Orban să luăm cele mai drastice măsuri pentru a proteja viața cetățenilor români”, a spus președintele.

Președintele a detaliat că măsuri extreme pot fi închiderea frontierei, restaurante, locuri publice. „Poate fi interzisă gradual circulația rutieră, feroviară martimimă, navală, pe diferite rute”, a mai spus acesta. Totodată, declarația președintelui a conținut informații și despre prețuri, respectiv că, dacă va fi nevoie, se pot plafona la medicamente și aparatură, alimentele de strictă necesitate, sericiile de utilitate publică, în limita prețului mediu din ultimele trei luni dinaintea decretării stării de urgență.

Odată cu starea de urgență achizițiile se vor desfășura mult mai rapid, dar și că se opresc controalele.

Articolul precedentVictor Ponta așteaptă forma în care va fi interpretată starea de urgență și spune că este posibil să nu voteze
Articolul următorPonta crede că alegerile ar trebui amânate câteva luni. „Speram că, după ce se termină Epidemia, o să mai fim lăsați să revenim la democrație”