Foto: Facebook/Maia Sandu
Foto: Facebook/Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a negat zvonurile potrivit cărora ar avea în intenție să candideze la alegerile prezidențiale pentru funcția de șef al statului în România.

După ce luna aceasta președintele PSD Marcel Ciolacu a răspuns unei întrebări privind o eventuală susținere, împreună cu PNL, a acesteia, Maia Sandu a fost chestionată în legătură cu intențiile sale pentru 2024, la TVR, în contextul în care peste un an sunt programate scrutinuri „în oglindă” atât la noi în țară, cât și în Republica Moldova.

Și, chiar dacă Ciolacu subliniase la România TV că este „unul dintre susţinătorii Maiei Sandu şi ai unificării României Mari”, ca răspuns privind o posibilă susţinere de către PSD şi PNL a candidaturii actualului preşedinte al Republici Moldova şi la alegerile prezidenţiale din România din anul 2024, aceasta a afirmat că o eventuală candidatură la noi nu se află pe lista sa de dorințe.

Vreau să fie foarte clar: nu candidez la nicio funcție în România. Știu că sunt de cealaltă parte a Prutului români care urmăresc ce facem noi la Chișinău și unii dintre ei apreciază ce facem noi la Chișinău. Suntem tare recunoscători.

Noi avem niște sarcini importante aici. Trebuie să rezistăm. Noi trebuie să reușim să ținem Republica Moldova de partea lumii libere. Noi trebuie să reușim să ducem Republica Moldova în UE. Contăm foarte mult pe sprijinul României. În continuare contăm pe sprijinul domnului președinte, pe sprijinul Guvernului și pe sprijinul tuturor românilor din partea dreaptă a Prutului

Vreau să repet: nu candidez la nicio funcție în România. Dar avem nevoie de sprijinul tuturor partidelor politice din România ca să reușim aici, în Republica Moldova”, a declarat Maia Sandu, la TVR, citată de Știri pe Surse.

În noiembrie 2020, Maia Sandu a devenit prima femeie președinte a Republicii Moldova, învingându-l detașat pe fostul președinte Igor Dodon, cu un scor de peste 55%. Victoria acesteia a fost decisivă în al doilea tur al alegerilor, după ce în primul tur a obţinut 36,16% din voturi, iar Igor Dodon 32,61%.

Articolul precedentPrimele carduri pentru plata facturilor la utilități au ajuns la beneficiari. Ministrul Boloș mulțumește poștașilor
Articolul următorGhinea, nelămurit: „Sunt PSD și PNL atât de disperați să-și protejeze corupții încât să renunțe la banii din PNRR?”