Ionuț Stroe salută eforturile diplomatice desfăşurate de România în privinţa situaţiei de securitate de la graniţa Ucrainei

Purtătorul de cuvânt al PNL e de părere că războiul şi agresiunea militară nu mai trebuie permise.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat, după audierea ministrului de Externe Bogdan Aurescu în Parlament, că România are cele mai bune garanții de securitate din istoria sa, afirmând că românii sunt în siguranță.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ionuț Stroe a precizat că țara noastră este protejată în fața riscurilor militare datorită apartenenței active la Alianța Nord-Atlantică, a colabărării cu Statele Unite și cu celelalte state ale Uniunii Europene.

De asemenea, acesta a amintit că atât Iohannis, cât și Ministerul Afacerilor Externe au făcut eforturi diplomatice intense, chiar dacă pentru publicul larg nu au fost vizibile.

Stroe: „Stabilitatea Ucrainei e importantă şi pentru stabilitatea României”

Totodată, purtătorul de cuvânt al PNL a mai declarat că vizita secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, în România, reprezintă o confirmare a importanței pe care țara noastră o are în acestă regiune.

„În secolul 21, războiul şi agresiunea militară nu mai trebuie permise, chiar şi unei ţări ca Rusia, şi e necesar a fi descurajate. Iar acest lucru se poate realiza prin solidaritate euro-atlantică în jurul valorilor comune”, a mai spus Stroe.

Reamintim că ministrul de Externe Bogdan Aurescu a precizat, după audierile de la Parlament, că în acest moment nu există pericolul unei implicări militare a țării noastre sau a NATO în criza din Ucraina. De asemenea, oficialul a mai spus că niciun român nu trebuie să se teamă de acest lucru.

„România, ca stat membru NATO, beneficiază în acest moment de toate garanțiile de securitate pe care le poate avea. Ca stat aliat, suntem deplin apărați de umbrela aliată de securitate”, a declarat ministrul.

Cu toate acestea, Bogdan Aurescu a afirmat că dacă Rusia decide să invadeze Ucraina, situația de securitate la nivel european va „cunoaște o deterioare și mai puternică”, afectând astfel Alianța Nord-Atlantică, inclusiv România.

De asemenea, ministrul de Externe a anunțat că procedura de revenire în țară a unei părți din personalul neesențial și a membrilor de familie ai personalului diplomatic din Ucraina a fost finalizat.

 Citește și: „Momentan e pace! Am dat comandă de păr din Ucraina/ E adevărat că ne ia în Armată? în Germania au venit plicuri!”. Reacții exclusive ale românilor din Ucraina despre „război”

Articolul precedentBiserica Ortodoxă a anunțat că plătește impozite la stat
Articolul următorMasca rămâne obligatorie în spațiile publice, închise sau comune
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.