Foto: Facebook Raluca Turcan

Ministrul Muncii vrea să arate că totuși ține cu bugetarii și anunță că nu vor fi tăieri drastice de sporuri, ci se va umbla doar acolo unde este cazul. Două exemple ar fi sporul de calculator și cel de confidențialitate, dar din câte a explicat Raluca Turcan la Realitatea.net, va mai dura un timp până la emiterea unui act normativ legat de salarizarea din sistemul bugetar.

Din ce a declarat ministrul, vor fi analizate toate sporurile și se va avea în vedere că sunt categorii de bugetari care muncesc foarte mult sau care lucrează în condiții dificile, de aceea merită motivați.

Spre exemplu, nu ar renunța la sporul de antenă, care ar putea fi acordat ca sumă fixă acolo unde într-adevăr „există un nivel de radiații sau expunere la radiații”, însă ministrul Turcan a explicat că nu vede rostul sporului de calculator, care „nici nu ar trebui să existe”, în vreme ce sporul pentru confidențialitate i se pare un non-sens.

Dacă lucrezi într-un domeniu care presupune confidențialitate, nu trebuie să fii răsplătit pentru faptul că respecți legea. S-a creat o grilă de creştere pentru salariile de bază şi o grilă de creştere pentru sporuri, multe dintre ele fiind plafonate într-un procent de 30 la sută din plafonul ordonatorului de credit. Dar, pe acest principiu relativ corect, au apărut excepţii şi unele categorii socio-profesionale au devansat toate etapele de creştere, atât pentru salariile de bază, cât şi pentru sporuri”, a spus Turcan pentru sursa citată, subliniind totodată că nu are în vedere să elimine sporurile acordate medicilor.

Articolul precedentIon Iliescu rămâne fără Institut. Undă verde desființării Institutului Revoluției Române
Articolul următorPrimăria Constanța, amendă de aproape 5 milioane de lei