Sursa: comunasuatu.ro

István Nagy, viceprimar UDMR al comunei Suatu, din Cluj, a recurs în weekend la un gest extrem.

Acesta a fost găsit duminică spânzurat, după ce inițial fusese dat dispărut de familie. În acest moment, în cauză a fost deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă.

Viceprimarul comunei Suatu era consilier local din partea UDMR încă din anul 2008, iar după primul său mandat a fost ales în această funcție, pe care a ocupat-o timp de zece ani. Iar vestea morții sale a fost un șoc atât pentru comunitate și familie, cât și pentru colegi.

Ieri, liderul UDMR Kelemen Hunor a transmis un mesaj pe Facebook, preluat și de formațiunea politică:

Am fost întristați să auzim despre moartea colegului nostru István Nagy. Ne exprimăm compasiunea față de locuitorii orașului Magyarszovaát din județul Kolozs și familia viceprimarului decedat. Dumnezeu să-l odihnească în pace pe István Nagy, condoleanțe celor dragi!”.

Viceprimarul comunei Suatu avea 49 de ani, iar în dimineața zilei de 13 ianuarie fusese dat dispărut de fiica sa, care a făcut un apel pe Facebook. La acel moment, întreaga comunitate s-a mobilizat în echipe de căutări, împreună cu jandarmi și polițiști, fiind folosite inclusiv drone și câini pentru depistarea acestuia.

În final, István Nagy a fost găsit duminică, în jurul orei 10.30, fără viață, spânzurat, în extravilanul localității unde fusese viceprimar. Potrivit procedurii, trupul bărbatului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală, în vederea efectuării necropsiei.

Articolul precedentAlina Mungiu-Pippidi: „Plecarea domnului Bode e posibilă dar e improbabilă”
Articolul următorProcurorii anticorupție dezvăluie cum se primește funcția de director general la CFR