Fostul patron al Rapidului, George Copos, şi Camelia Voiculescu, fiica mogulului Dan Voiculescu mai au de aşteptat sentinţa în Dosarul Loteria II. Noul judecător din dosar, Georgiana Iorguţă, a stabilit vineri ca toate actele efectuate până în prezent să fie anulate, iar administrarea probelor din această cauză să se facă de la zero.

Tribunalul Bucureşti a reluat dezbaterile în dosarul Loteria II, în care George Copos, Camelia Voiculescu şi alte 11 persoane sunt judecate pentru manipularea pieţei de capital. Şedinţa a fost condusă de judecătoarea Georgiana Iorguţă, fost procuror, care a primit cauza pentru judecare, în urma repartizării aleatorii, după ce magistratul Ana Otilia Bomboş s-a abţinut de la soluţionarea cauzei.

Magistratul urmează să reaudieze inculpaţii şi martorii, să administreze din nou probele solicitate atât de DNA, cât şi de inculpaţi, în condiţiile în care toate actele efectuate până în prezent în dosar vor rămâne nule. Atât procurorul DNA prezent la şedinţă, cât şi avocaţii inculpaţilor din dosar au fost de acord cu argumentele judecătoarei, iar aceasta a stabilit ca judecata în proces să înceapă în 27 februarie.

În Dosarul Loteria II, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, pe 29 decembrie 2008, pe George Copos, Camelia Voiculescu şi Sorin Pantiş, alături de alte zece persoane, pentru manipularea pieţei de capital. Copos este acuzat, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Ana Electronic SA Bucureşti şi de acţionar majoritar al Ana Grup SA Bucureşti, de spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participaţie improprie la fals intelectual, de folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea, pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă, de dezvăluirea acestora, de recomandarea către alte persoane de a dobândi sau înstrăina instrumentele financiare la care se referă acele informaţii şi, respectiv, de manipulare a pieţei de capital.

Camelia Voiculescu, fiica cea mare a preşedintelui fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, este acuzată de folosirea unor informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă şi, respectiv, efectuarea, împreună cu alte persoane, în mod concertat, de operaţiuni de manipulare a pieţei de capital.

Fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş este acuzat, în calitate de reprezentant al societăţii Grivco SA Bucureşti, de folosirea de informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă, de faptul că a dezvăluit aceste informaţii şi de recomandarea făcută altor persoane de a dobândi sau înstrăina instrumentele financiare la care se referă acele informaţii şi, respectiv, efectuarea, împreună cu alte persoane, în mod concertat, de operaţiuni de manipulare a pieţei de capital. 

Articolul precedentColoranţii din băuturi, pericole pentru sănătatea umană
Articolul următorPrefectul Eugen Dogariu şi primarul din Recaş la DNA