Sursa foto: Romania TV

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat în cadrul conferinței PRIA Competition că scumpirea RCA ar fi putut fi evitată dacă legislația ar fi fost modificată la timpul potrivit.

Mai mult, el e de părere că scumpirea polițelor RCA este o „problemă națională”.

„La RCA ştim de mult că legea are hibe, ştim cum putem corecta aceste hibe, dar nu o facem. După care ne mirăm când se întâmplă un dezastru, când avem un eşec, ne mirăm de consecinţe. (…) Ştiam foarte bine problema, ştiam soluţia, dar am refuzat să punem în aplicare soluţia”, a spus Bogdan Chirițoiu.

Chirițoiu: „Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă în sac”

De asemenea, președintele Consiliului Concurenței a mai precizat că așteaptă soluții din partea Guvernului României. „Amendamentele discutate în Parlament nu au fost adoptate, nu ştiu de ce. Sper să intervină Guvernul prin ordonanţă de urgenţă”, e de părere Chirițoiu.

Politologul român mai susține că statul a intervenit masiv în economie în ultima perioadă din cauza crizei pandemice, iar populația s-a obișnuit cu astfel de intervenții.

„Am obişnuit populaţia că statul poate să facă orice, pentru că a fost o perioadă cu o intervenţie extraordinară a statului în economie şi îmi este teamă ca asta să nu genereze aşteptări nerealiste, să ajungem la populism, să credem în soluţii-minune, vine statul şi aruncă cu bani în stânga şi în dreapta”, a adăugat Chiriţoiu.

Mai mult, el a amintit faptul că la debutul pandemiei, Guvernul României a fost nevoit să ia măsuri de criză, dar lucrurile s-au schimbat de atunci.

„Acum ieşim din politicile de criză şi ne ducem spre cele normale. Sunt optimist, cred că avem, prin PNRR, un instrument cu schimbări bine gândite şi avem şi resursele”, a susținut Chirițoiu.

Fostul consilier de stat în Administrația Prezidențială e de părere că economia românească își va reveni în următorii ani datorită măsurilor propuse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Dacă ne ţinem cu seriozitate de implementarea acestor măsuri, putem face ca economia românească să meargă mai bine decât acum”, a concluzionat Bogdan Chirițoiu.

Românii se bat pe locurile de parcare. Mașinile electrice, povești science-fiction pentru brokeri

Articolul precedentUngaria obligă hipermarketurile străine să doneze nevoiașilor alimentele care expiră în 48 de ore
Articolul următorPrimarul suspectat că a dat foc primăriei din Beleți-Negrești a fost găsit de polițiști
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.