Captură video Declic
Captură video Declic

Membrii Declic atrag atenția, din nou, că ministrul Mediului este un real campion al amânărilor, declarând că pădurile nu sunt ”o grădină botanică”, deci nu trebuie protejate.

În egală măsură, de când conduce Ministerul Mediului, Tánczos Barna nu a luat nicio decizie semnificativă pentru salvarea pădurilor din parcurile naționale, unice în Europa.

Petiția pentru demiterea lui Tanczos Barna poate fi semnată aici

Prin petiția adresată președintelui Klaus Iohannis și premierului Nicolae Ciucă, Declic solicită demiterea de îndată a ministrului Mediului, Tánczos Barna, care a agresat activiștii care militează pentru protejarea pădurilor.

Agresiunile sale au fost filmate: Tanczos Barna nu a fost capabil să ducă un dialog civilizat cu membrii Declic.

Aceștia erau prezenți într-o caravană de informare, în satul Sâncrăieni, județul Harghita.

Declic: ”Ministrul s-a dovedit a fi un apărător al celor care distrug pădurile și a reacționat agresiv la caravana Declic, care promova salvarea parcurilor naționale”

Această atitudine, nedemnă de un ministru, dovedește că Tánczos Barna pune pe primul plan interesele industriei forestiere și trebuie să plece”, se arată în textul petiției.

În luna iunie, și organizația pentru protecția mediului, Agent Green, a cerut, prin intermediul unei petiții semnate de peste 18.000 de persoane, demiterea ministrului Mediului, Tanczos Barna.

România are nevoie de un ministru care lucreze pentru protecția mediului, nu pentru distrugerea acestuia

La acel moment, activiștii cereau ca Parlamentul României să inițieze o moțiune de cenzură simplă și să îl înlocuiască pe Tanczos Barna cu un ministru care să lucreze pentru protecția mediului, nu pentru distrugerea acestuia.

România merită un ministru specialist în științele naturi, care iubește deopotrivă natura, oamenii și animalele sălbatice”, au transmis, la acel moment, membrii Agent Green.

Articolul precedentDouă românce gemene au ales drumul carierei militare
Articolul următor16 octombrie – Ziua Internațională a Alimentației
Jurnalist full-time / Pesimist part-time