Zeci de credite luate cu acte false de către membrii unei grupări care au obținut 5, 7 milioane de lei

Polițiștii au efectuat percheziții în București și în alte trei județe.

Descinderi de amploare ale oamenilor legii la persoane suspectate că au câștigat sume importante de bani obținând imprumuri ilegale, potrivit stiripesurse.ro.

Descinderi în București și trei județe

Astfel, joi dimineață au avut loc şapte percheziții în Bucureşti dar şi în localități din trei judeţe, fiind vizate persoane suspectate de înşelăciune. Acestea ar fi obţinut credite de la mai multe CAR-uri din ţară cu ajutorul unor acte false, prejudiciul creat fiind estimat la 5,7 milioane de lei.

”În această dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova-Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 7 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Călăraşi, Dâmboviţa şi Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de înşelăciune, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii”,  a anunţat IGPR.

163 de credite false, obținute în decursul a 7 ani

 În urma acestor acțiuni, opt persoane vor fi conduse la sediul unităţii de poliţie, în vederea audierii. Din ancheta efectuată de către oamenii legii a reieşit că, în perioada 2015-2022, persoanele suspectate ar fi solicitat şi obţinut 163 de credite de la mai multe C.A.R.-uri din ţară. Suspecții foloseau documente care conţineau date nereale privind condiţiile necesare obţinerii împrumuturilor.  Potrivit anchetatorilor, prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 5.700.000 de lei.

USR, cu jalba în proțap la Comisia de la Veneția: „Fără legi avizate nu putem avea o justiție independentă”

Articolul precedentCreşterile de preţuri la energie şi gaze, limitate anul viitor în Franţa 
Articolul următorAvertizare pentru românii care doresc să călătorească în Franța