foto cu caracter ilustrativ

Ploieștiul rămâne fără firma care să asigure curățenia căilor publice. Autoritățile locale pregătesc o încredințare directă, pe motiv că licitația pentru desemnarea unui nou operator nu este gata, deși procedura ar fi trebuit să înceapă din luna iunie. 

Consiliul Local Ploiești a fost convocat miercuri într-o ședință extraordinară pentru a decide măsurile pentru continuarea serviciului public de salubritate, în condițiile în care termenul de grație pentru Rosal expiră pe data de…16 septembrie, adică mâine. 

Contractul dintre Primăria Ploiești și Rosal, contract pentru curățenia căilor publice și deszăpezire, a fost reziliat printr-o decizie a Consiliului Local Ploiești, iar pe data de 18 iunie operatorul de salubritate a fost notificat. Firma a fost nevoită, conform legislației, să mai lucreze încă 90 de zile, iar de mâine, Ploieștiul va rămâne fără operator. 

Între timp, autorităţile au lansat o licitaţie pentru desemnarea unui nou operator, însă aceasta nu e gata. 

Negocierea directă ar urma să aducă în Ploieşti un operator de salubritate pe o perioadă determinată, mai precis până la 31 decembrie 2021, cu menţiunea că acordul încetează de drept în momentul în care se semnează un contract de prestare a serviciilor cu noul operator desemnat la licitaţie. 

Cu alte cuvinte, de mâine, municipiul Ploiești va rămâne fără un operator care să asigure curățenia căilor publice, măturatul și spălatul străzilor, dar se aude că primarul Andrei Volosevici negociază deja cu o altă firmă, firmă care se pare că își are originile tot în Rosal. 

Articolul precedentIulian Bulai recunoaște că USR PLUS este „cel mai plictisitor partid din România”
Articolul următorIoana Mihăilă ia în calcul revenirea la Ministerul Sănătății, dacă se reface coaliția
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...