Mafia Pădurilor

Mafia Lemnului este una dintre cele mai mari probleme ale țării. Nu de acum, ce-i drept. Și-ai fi spus că odată cu trecerea timpului, lucrurile au să se schimbe și noii guvernanți să înțeleagă de ce este atât de necesar să ne apărăm pădurile de „vrăjmași” și de „hoți”. Nu, nu s-a înțeles, din păcate. Ba chiar mai mult decât atât, mafia pădurilor a continuat în demersul ei și a făcut tot posibilul ca o lege bună să ajungă să fie contestată la DNA.

PNL atacă la CCR legea DNA-ului pădurilor

„DNA-ul Pădurilor trebuia să fie astăzi în vigoare, dar președintele nu s-a grăbit să promulge legea, probabil ca să dea timp Guvernului PNL să scrie sesizarea la CCR. Este inadmisibil jocul dublu pe care îl face PNL. În Parlament, PNL s-a abținut la vot în Camera Deputaților și, ulterior, a votat pentru lege la Senat, pentru ca apoi Guvernul să atace legea la CCR. Atât de puternice sunt legăturile între mafia lemnului și PNL? Îi cer premierului Ludovic Orban să explice public de ce a contestat la CCR DNA-ul Pădurilor. PNL este apărătorul hoților de lemne?”, a declarat senatorul USR Allen Coliban.

Tot din partea USR, Mihai Goțiu semnalează și el problema și spune:

„Vă întrebați care va fi efectul acestui atac la CCR și amânarea înființării DNA-ului Pădurilor? Hoții pădurilor României se vor simți încurajați să-și continue activitate, din moment ce chiar Guvernul se luptă să blocheze legea care ar permite cercetarea penală a faptelor lor. Puneți cap la cap toate aceste acțiuni: modul în care PNL vrea să preia șefiile Direcțiilor Silvice și a Gărzilor Forestiere, blocarea DNA-ului Pădurilor și… campaniile electorale, și o să înțelegeți care e miza și ce prăpăd va urma în această perioadă în păduri”, a subliniat și senatorul USR, Mihai Goțiu.

Concluzia e clară: dacă CCR nu se ține de antipatia vădită față de cei de la PNL, respingând contestația lor, avem toate șansele ca inundațiile să continue, munții să devină din ce în ce mai chei, iar animalele pădurii să rămână și fără bruma de casă pe care o mai au.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentAlina Bica, prinsă pe teritoriul Italiei. Primele declarații ale lui Predoiu
Articolul următorTăriceanu critică decizia de a prelungi starea de alertă: „Democrația din România se mai stinge câte puțin”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.