Primăria Capitalei promite că bucureștenii vor scăpa de grija unei cheltuieli suplimentare înainte de plecarea în vacanță peste granițe: la cerere, aceștia vor fi testați gratuit pentru pentru depistarea Sars-CoV-2. Aceasta în contextul în care sunt state care impun turiștilor ca, la intrarea în țară, să prezinte un test negativ, pentru a evita o posibilă contaminare. Testele vor fi de tip antigen, făcute cu aparate Real Time (RT)-PCR din cele 12 clinici private și de stat cu care Primăria Capitalei are parteneriate. Însă înainte ca acest plan să fie o certitudine, proiectul ar trebui să treacă de votul consilierilor generali, în ședința care tocmai a început.

Propun azi proiectul prin care și bucureștenii care pleacă în vacanță în Grecia, sau spre alte destinații care au impus condiții, să-și poată face test gratuit Covid 19, prin grija Primăriei Capitalei. De la debutul pandemiei am testat: cadrele medicale, asistenții sociali, seniorii din cămine, angajații din serviciile de utilitate publică, farmaciștii, ziariștii, vânzătorii la super și hipermarket, angajații teraselor. De azi, o nouă categorie: cea a turiștilor. Începe ședința de Consiliu general”, anunța în urmă cu câteva momente primarul general al Capitalei.

Pe ordinea de zi sunt 31 de proiecte, pe care consilierii trebuie să le dezbată și să le voteze. Anterior, Gabriela Firea arăta că bucureștenii pot fi testați la solicitarea lor expresă, în urma înscrierilor care se vor putea face de mâine. Va fi pusă la dispoziția celor interesați o adresă de e-mail, iar ulterior aceștia vor fi contactați și programați de angajații de la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale (ASSMB).

Articolul precedentDosarul „10 august”, soluție de clasare
Articolul următorAlina Bica, prinsă pe teritoriul Italiei. Primele declarații ale lui Predoiu