bancomat distrus
Foto: Facebook

Mica înțelegere tacită dintre clanurile interlope și oamenii legii nu e o chestiune nouă. Auzim despre lucruri de genul acesta de 30 ani încoace. Înfrățirea nu e literă de lege, dar pe alocuri devine elementul cel mai important, cel care face diferența dintre corupție și cinste. Polițiști corupți care închid ochii, interlopi care-i strâng pe cei „necooperanți” cu ușa, și-așa mai departe. Un cocktail de stări și infracțiuni, asezonat cu multă, foarte multă nedreptate. Pentru omul de rând, desigur.

Despre cazurile din Craiova, numai de „bine”

„La Craiova e un lucru care vine din trecut, amintiţi-vă de moartea lui «Caiac» (interlopul craiovean Mihai Pîrvu, zis «Caiac», ucis de un rival la o partidă de poker în 2008 – n.r.). E veche povestea, dar conflictul există în zona aia, deci nu e nimic nou. Acele conflicte se adaptează şi merg în continuare, nu vor fi închise vreodată. Vor fi reţinuţi, vor fi arestaţi, dar conflictul rămâne celor din urmă, copiilor. La Murgeni avem acolo o societate dominată de cetăţeni români de etnie romă. Ce am observat acolo – şi aici e un aspect pozitiv –, o mare parte a acestei comunităţi de cetăţeni de etnite romă sunt de bună-credinţă. Spuneau că vor să li se facă dreptate. Chiar i-am admirat pe oamenii ăia. Spuneau: «Cine e vinovat, să meargă la închisoare». Ei erau cei acuzaţi, dar spuneau: «Ne e teamă să trimitem copiii la şcoală, ni-i abuzează, ni-i sechestrează, ni-i violează». Nu poţi să accepţi tu, autoritate, acest tip de comportament. Şi vă spun, că am verificat şi eu, atât cât mă pricep: în speţa asta de la Murgeni, unul dintre dosarele penale a fost stopat la Parchet. Poliţia a vrut să declanşeze (cercetări – n.r.) pe tentativă de omor. Omorul este de competenţa exclusiv a procurorului, procurorul a spus nu”, a declarant, pentru „Adevărul”, Dumitru Coarnă.

Vaslui și Călărași, județe înfrățite în infracționalitate. Zice Coarnă

„Vă spun ceva aproape în premieră: o parte dintre inspectorii-şefi de la poliţiile judeţene – nu e cazul celui de la Vaslui, pe acela îl ştiu, e de bună-credinţă, deci facem abstracţie de el – sunt umăr la umăr cu interlopii. Şi vă dau exemplu: Iorga Marian, care a fost la Călăraşi şi acuma este la Prahova. Este umăr la umăr cu interlopii din Călăraşi. Este susţinut de Dumitrescu zis «Albanezul», senator PNL, foarte aproape de Orban, de Iohannis şi de ministrul Vela şi este susţinut politic, deşi omul ăla a comis infracţiuni pe bandă rulantă la Călăraşi, i-a protejat pe cei mai mari interlopi din zonă – e de notorietate lucrul ăsta – şi nimeni nu face nimic. Proteja firmele care făceau evaziune fiscală şi, sigur, el era recompensat pentru lucrul ăsta. Are firme pe numele unor cetăţeni din Albania care fac afaceri cu Consiliul Judeţen Călăraşi – Iulian Dumitrescu, zis «Albanezul», îl văd în poze alături de Orban, alături de toţi ăştia care «centrează» în ţara asta. Eu mi-am asumat nişte responsabilităţi şi am formulat plângere penală la DNA. Cu probe directe, cu şpagă luată de la o firmă din Călăraşi. S-a documentat activitatea infracţională şi vreţi să vă spun ce mi s-a comunicat de la DNA într-o discuţie particulară? Că i-a dat şpagă de plăcere!”, completează Coarnă.

Articolul precedentTătaru: „Suntem încă într-o etapă medicală, trebuie să ne axăm apoi pe etapa economică”
Articolul următorCe știa Băsescu și nu știau americanii
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.