Acuzat de Marcel Ciolacu cum că ar manipula cifrele aferente infectării cu COVID-19, Nelu Tătaru refuză să tranșeze problema din punct de vedere politic. În opinia sa, în momente ca astea nu este timp de jocuri politice, prioritatea fiind reprezentată de sistemul de sănătate, ca mai apoi să fie luat la rând cel economic. În ultimă instanță, după ce acestea două se vor declara a fi rezolvate, am putea discuta și despre politică.

”Nu vreau să discut politic un moment medical. Avem 1.341 de decese, poate cineva poate să le spună acelor familii că sunt modificate (datele privind evoluţia îmbolnăvirilor cu COVID-19 – n.r.). În acest moment discutăm strict medical. Am repetat şi o să repet în continuare: suntem încă într-o etapă medicală, trebuie să ne axăm apoi pe etapa economică şi abia după aia să discutăm politic”, a afirmat ministrul Sănătăţii, luni, într-o intervenţie telefonică la B1 Tv.

Nelu Tătaru: „Avem încă o transmitere comunitară, mică deocamdată, dar cu nişte excese în ultimele 4-5 zile”

”Declarată sau nu, decretată, sau nu, suntem într-o stare de alertă. Avem încă o transmitere comunitară, mică deocamdată, dar cu nişte excese în ultimele 4-5 zile. (…) Am avut de gestionat 2 week-end-uri mai lungi, astăzi avem o a treia etapă de relaxare. Sunt  momente pe care trebuie să le gestionăm, avem norme de funcţionare  desfăşurare a tuturor activităţilor pe care le relaxă, deci trebuie să avem şi o stare instituţională în care să putem avea pârghiile ca să putem gestiona eventualele evoluţii nefavorabile” a adăugat Tătaru.

Articolul precedentCristi Balaj, Agenția Antidoping: ”Lumea ne-a pus la zid, în Cazul Corona, dar nu noi am adus Covid-19 în țară”!
Articolul următorFrate, frate, dar corupția-i pe bani
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.