Vot Parlament

Prelungirea stării de alertă este un rău necesar, consideră Uniunea Salvați România, care a ajuns la concluzia că guvernul trebuie să purceadă rapid la legiferarea acesteia. Formațiunea politică crede că Hotărârea de prelungire a stării de alertă trebuie trimisă cât mai rapid către Parlament, „astfel încât să nu mai dea ocazii PSD-ului să facă jocuri politice pe marginea unui subiect așa de important pentru societate”.

Starea de alertă expiră mâine și Guvernul Orban este din nou pe ultima sută de metri cu elaborarea legislației, deși ar fi trebuit să învețe din lecția de la finalul stării de urgență, când am avut un vid legislativ de trei zile. Datele din ultimele zile arată că nu am scăpat de pandemie, astfel încât prelungirea stării de alertă este încă, în noul context, necesară. USR își exprimă speranța că autoritățile vor menține ritmul de testare din ultimele zile, care a crescut de la 3000 de teste/zi la 10.000 de teste/zi în ultima săptămână. Responsabilitatea înseamnă inclusiv transparență, mai ales când trebuie să explici o decizie care afectează vieți și afaceri”, atrage atenția USR.

Articolul precedentPolițiștii din Dolj sunt cinstiți: au refuzat o șpagă și au organizat în schimb flagrant
Articolul următorCristi Balaj, Agenția Antidoping: ”Lumea ne-a pus la zid, în Cazul Corona, dar nu noi am adus Covid-19 în țară”!