Cătălin Drulă (PressAlert)

Noi „săgeți” trimise de liderul USR Cătălin Drulă către social democratul Sorin Grindeanu, cel care i-a luat locul la Ministerul Transporturilor în momentul formării actualei coaliții de guvernare.

Subiectul în dezbatere: autostrada Ploiești-Brașov, pe care Drulă nu o vede realizată prea curând, motiv pentru care îi cere explicații lui Grindeanu.

Într-o postare pe Facebook, Drulă atrage atenția că termenele asumate sunt cu mult devansate și, mai mult decât atât, acuză că ministrul Transporturilor este total „pe dinafară” și că ține blocat proiectul autostrăzii:

Enervarea de duminică când deschizi știrile: Grindeanu vorbind despre autostrada Ploiești-Brașov.
Chiar mă întrebam cum ar putea să coafeze un eșec total suprapus fix pe mandatul lui.

Adică realitatea că după 1 an și jumătate de mandat al său, proiectarea e blocată și realizarea studiului de fezabilitate la un stadiu de 5%. Nici măcar traseul final nu e ales și de-abia după alegerea traseului începe munca grea.
Am primit și răspunsul. De la aiureli factuale aproape comice: „prima fază de proiect avea 160km”. (Realitatea e că proiectul are 110km+/-2km, în funcție de variantă).

Și până la tupeu pe care l-am mai văzut la pesediști: ne anunță că până la sfârșitul anului crede că se poate lansa o bucată de autostradă, între Ghimbav și Cristian.
Doar că are 5km și nicio legătură cu dopul din Valea Prahovei, e în depresiune pe teren plat, lângă Brașov.

Cum e, Sorine, că îmi aduc aminte când ai preluat mandatul că erai supărat că e prea mult timp pentru realizarea studiului de fezabilitate, tu îl făceai mai repede… Cum e, că mai sunt 3 luni (termen contractual: septembrie 2023) și studiul ar trebui să fie gata și tu n-ai nici traseul ales? Adică nici 10% din activitățile necesare ca să ajungi să ai ceva gata pentru licitație?

N-ar fi mai decent să taci sau să-ți ceri scuze că nu te pricepi și sub tine a stat blocat cel puțin 2 ani un proiect esențial pentru România? Cer prea mult?”.

Ieri, la Digi24, ministrul Transporturilor a vorbit despre o autostradă, A7, explicând că este mulțumit de modul în care au mers lucrurile. Cât despre autostrada Ploiești-Brașov, chiar luna aceasta, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunța drept termen 11 mai pentru… „consultarea publică privind traseul” autostrăzii Ploiești–Brașov, procedură care reprezintă „un element necesar în implementarea acestui proiect de infrastructură ce înglobează multiple beneficii pentru comunitățile locale și regionale, precum și dezvoltarea economiei naționale”.

Autostrada Ploiești Brașov va reduce timpii de călătorie în regiune, sporind gradul de siguranță rutieră și degrevând orașele Ploiești, Câmpina, Comarnic, Sinaia, Bușteni, Azuga, Predeal și Brașov precum și comunitățile învecinate de congestiile de trafic”, preciza CNAIR.

Articolul precedentDirectorul Serviciului Public Local de Termoficare Brașov, arestat preventiv la cererea procurorilor DNA
Articolul următorPiedone, anunț la un an de la condamnarea în „Colectiv”: „Poate că pe 17 acum sau poate luna viitoare sau poate curând, foarte curând… voi fi iar liber”