Jandarmeria face apel la calm și la respectarea normelor de protecție. Proteste anunțate în Capitală

Astăzi, 15 mai, în prima zi a celei dintâi etape de relaxare, sunt așteptate, conform informațiilor, manifestații de tip protest în Piaţa Universităţii (zona statui) - între orele 12:00 - 14:00, Piaţa Universităţii (zona fântâni) - între orele 15:00 - 20:00 și Piaţa Victoriei - între orele 10:00 - 19:00

Foto Iulia Kelt
Advertisement

Întrucât mai multe proteste au fost anunțate astăzi, în Capitală, Jandarmeria Bucureşti face apel la calm și la respectarea tuturor normelor încă în vigoare, în contextul pandemiei. Așadar astăzi, 15 mai, în prima zi oficială „de relaxare”, sunt așteptate, în mod bizar, conform informațiilor, manifestații de tip protest în Piaţa Universităţii (zona statui) – între orele 12:00 – 14:00, Piaţa Universităţii (zona fântâni) – între orele 15:00 – 20:00 și Piaţa Victoriei – între orele 10:00 – 19:00, informează Agerpres.

Comunicatul emis de Jandarmeria București, care îi vizează pe eventualii protestatari din Piața Victoriei și Piața Universității

„Conform cadrului legal în vigoare, Jandarmeria are obligaţia de a asigura măsurile de ordine publică la aceste manifestaţii, pentru protecţia participanţilor şi a celorlalţi cetăţeni şi pentru a preveni şi combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică. În situaţia în care participaţi la astfel de manifestaţii desfăşurate în spaţiul public, pentru siguranţa şi sănătatea dumneavoastră, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele recomandări: Să manifestaţi paşnic şi civilizat, să vă delimitaţi de persoane care tulbură ordinea publică sau incită la violenţă şi să semnalaţi jandarmilor prezenţa în zonă a unor astfel de persoane; Să manifestaţi înţelegere faţă de măsurile luate şi să evitaţi conflictele de orice natură”, precizează comunicatul Jandarmeriei transmis AGERPRES.

Șoșoacă sugerează că relaxarea e o conspirație a Guvernului împotriva ei

Mai mult, Jandarmeria subliniază faptul că prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu prevederile H.G. nr. 531/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, organizarea de mitinguri şi demonstraţii este permisă, cu un număr de participanţi de maximum 100 de persoane, în condiţiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, trebuie respectate. În caz contrar, manifestanții pot fi amendați.

De asemenea, Jandarmeria București a mai avertizat că organizatorii manifestațiilor de tip protest au îndatorirea legală de „a respecta locul şi intervalul orar de desfăşurare a manifestaţiei, precum şi celelalte norme de protecţie sanitară colectivă, în contextul epidemiologic actual. Jandarmeria Bucureşti va asigura protecţia tuturor persoanelor care aleg să-şi exprime opiniile în mod paşnic. Astfel, facem apel atât la cei prezenţi, cât şi la ceilalţi cetăţeni să fie responsabili şi îi asigurăm că sănătatea şi siguranţa lor sunt prioritatea noastră”, se mai arată în comunicat.

Advertisement
Articolul precedentȘoșoacă sugerează că relaxarea e o conspirație a Guvernului împotriva ei
Articolul următorÎntre timp, alte 150 de tone de deșeuri ilegale se chinuie să intre în România
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.