Mihai Tudose / Sursa Foto: Facebook

Europarlamentarul Mihai Tudose face previziuni în legătură cu „mișcările de trupe” din PNL, după ce premierul Florin Cîțu a dinamitat coaliția de guvernare odată cu demiterea ministrului Vlad Voiculescu. În opinia vicepreședintelui PSD, înlăturarea lui Vlad Voiculescu era de așteptat și reprezintă doar un prim pas care va duce la ruperea coaliției.

Însă Voiculescu practic și-a „căutat-o”, lasă să se înțeleagă Mihai Tudose, care afirmă că Ministerul Sănătății era condus mai mult în absența ministrului.

Toată lumea spunea că nu-i apucă Paștele împreună. Și Voiculescu s-a împins. El nu a fost ministru, el venea doar sâmbătă la minister. Doamna Moldovan semna tot, el nu avea drept de semnătură practic. Mai mult încurcau decât rezolvau”, a spus europarlamentarul aseară, la Antena 3.

Mihai Tudose nu este convins totuși sută la sută că USR PLUS vor merge până în pânzele albe pentru demiterea premierului, însă, dacă acest lucru se va întâmpla, consideră că cel care se încălzește de pe margine pentru a prelua conducerea Guvernului nu este nimeni altul decât Ludovic Orban. Orban, care are ambiții mult mai înalte.

Ludovic Orban se pregătește. Și-a pus treningul, vrea prim-ministru înapoi. Domnia sa se visează președintele României. Dacă cei de la USR-PLUS se țin pe picioare. Că acum s-au lansat și ei cu „nu-l mai vrem pe ăsta” (Florin Cîțu – n.r.). E greu să dea înapoi. Doar că președintele îi va pune la colț un pic pe coji de nuca, să-și revină, să facă o renegociere. Dar va fi foarte greu”, a mai spus social democratul.

Articolul precedentGabriela Firea nu mai vrea „pițiponci la guvernare”
Articolul următorBarna se simte trădat de Cîțu: „Eram la câteva birouri sau un telefon distanță și eram dispus să discut”