Florin Roman are „o cale de mijloc” pentru ieșirea din criza coaliției

Vicepreședintele PNL îl consideră pe Nelu Tătaru ca fiind potrivit pentru Sănătate

Florin Roman, vicepreședintele PNL, îl vede pe Vlad Voiculescu ca direct răspunzător pentru criza coaliției. În ciuda anunțului făcut de cei de la USR PLUS, cu privire la retragerea susținerii politice premierului Cîțu, Roman a precizat, pentru RFI, că PNL are o singură variantă, aceea de a merge mai departe în coaliție.

„Este dreptul colegilor de la USR PLUS să desemneze un nou ministru al Sănătății, eu sunt convins că au foarte mulți oameni pregătiți pentru a ocupa acest portofoliu. Suntem încă, din păcate, în plină pandemie, suntem într-o perioadă în care se pune problema boicotării unor ședințe de Guvern, în care se emit acte normative în lupta contra Covid și eu cred că responsabilitatea trebuie să fie cuvântul de ordine”, a declarat Florin Roman.

Deasemenea, liberalul a condamnat „orgoliile” celor de la USR PLUS, care au blocat „o țară pentru un om”. Mai mult, acesta a reamintit faptul că secretarul de stat, Andreea Moldovan a fost cea care a „dat drumul la ordine care afectează viața a milioane de români, fără să informeze premierul sau Guvernul României”, nu liberalii, nu Florin Cîțu.

Cine pierde, cine câștigă

Totodată, Florin Roman propune „o cale de mijloc” pentru depășirea crizei din coaliție. „Eu cred că ar putea fi făcută o discuție, dar foarte serioasă. Eu nu am ascuns niciodată că sunt un susținător al fostului ministru Nelu Tătaru, care a gestionat extraordinar de bine, având în vedere condițiile dificile de anul trecut, când nu aveam materiale, nu aveam echipamente, nu aveam mai nimic, toată populația era panicată. Eu cred că nu avem timp de experimente”, a mai spus Roman.

Chiar dacă portofoliul de la Sănătate este al alianței USR PLUS, în urma negocierilor din decembrie, iar Voiculescu este de la PLUS, se înțelege dorința USR PLUS ca acesta să fie preluat de USR (de altfel, numele senatorului Adrian Wiener fiind printre cele vehiculate ca propuneri pentru Sănătate). „Poate ar fi o cale de mijloc în această criză să fie transferat acest portofoliu către PNL și nu doar către PNL, ci către un ministru care a dovedit deja că știe ce are de făcut într-o situație de criză sanitară”, a concluzionat Roman.

Barna se simte trădat de Cîțu: „Eram la câteva birouri sau un telefon distanță și eram dispus să discut”

Articolul precedentO companie din Germania dezvoltă o aplicație pentru testarea Covid
Articolul următorSute de percheziții într-un dosar de înșelăciune, evaziune fiscală și spălare de bani