Sursa: Facebook

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, face astăzi o pauză de jumătate de oră de la activitatea intensă pe care o are – reprezentată în ultimele zile de participare la bilanțurile din sistemul judiciar – și va fi prezent în Parlament.

Acesta a fost chemat la „Ora Guvernului”, aspect confirmat pe site-ul Senatului, unde se explică faptul că vor avea loc „dezbateri politice cu participarea ministrului justiției, domnul Marian Cătălin Predoiu, la propunerea grupului parlamentar al Uniunii Salvați România”.

Prezența ministrului Justiției în Senat a fost solicitată de USR în legătură cu anumite afirmații făcute de acesta, de altfel un fin cunoscător al legilor. Astfel, din ce explica liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail, „domnul Predoiu care are să dea explicaţii foarte clare în ceea ce priveşte intervenţia sa inacceptabilă. (…) Aşteptăm că acesta să respecte Parlamentul şi să se prezinte să ne explice cum a putut să facă o astfel de încălcare gravă a regulilor din Justiţie”, referitor la declaraţiile privind achitarea definitivă a lui Dan Hosu, soţul fostei şefe DIICOT Giorgiana Hosu, fără să existe o sentinţă în acest sens.

Ora anunțată pentru Ora Guvernului este 11.30 și, dacă analizăm programul de astăzi al Senatului, totul va fi aproape pe repede înainte, dat fiind că de la 12.00 sunt stabilite dezbateri asupra inițiativelor legislative înscrise pe ordinea de zi.

Prezența în Senat a deputatului de Prahova, numit ministru al Justiției, a fost catalogată ca o bucurie de președintele Senatului, Alina Gorghiu, colega din PNL a lui Predoiu: „miercuri, la ora 11.30, îl avem invitat în Senat pe domnul ministru Predoiu şi domnia sa va explica toate aspectele care sunt de lămurit, pentru că invitaţia a venit din partea grupului USR, iar eu mă bucur de fiecare dată când miniştri ai Cabinetului, orice Cabinet ar fi el, cu atât mai mult cu cât este un Cabinet pe care şi eu ca senator liberal îl susţin, vin în Senat, vin în Camera Deputaţilor şi fac dialog cu parlamentarii pe teme care încă ridică semne de întrebare”.

Articolul precedentDosarul „Colectiv”. Nicio Primărie de Sector nu cerea Autorizație ISU la autorizarea activității unui bar sau club
Articolul următorBarna se așteaptă ca Iohannis să susțină public Republica Moldova: „Faceți un mic efort și dați un mesaj clar”