Lucian Bode (captură video)


Ministrul de Interne, Lucian Bode, ministrul de Interne, consideră că frontierele României sunt sigure în cazul unui conflict armat în Ucraina.

Bode susține că țara noastră este pregătită să primească un aflux masiv de refugiați din Ucraina. Ministrul a declarat, la Antena 3, că au fost inventariate locurile de cazare temporară în județele de la granița cu Ucraina și există locuri în care ar putea fi construite tabere de refugiați.

”România este un stat membru al NATO şi ne bucurăm de toate garanţiile de securitate care derivă din acest statut. Nu asistăm pasiv la toată această desfăşurare de forţe şi evenimente care se petrec în proximitatea României. Structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătite pentru asigurarea unui răspuns integrat la această criză, inclusiv în ceea ce priveşte implicaţiile unei posibile migraţii necontrolate”, a declarat Bode.

Ministrul de Interne a anunțat că România a întocmit un plan de acţiune, în ceea ce priveşte un eventual aflux de refugiaţi, iar acest plan va fi definitivat marţi. Bode a explicat că există mai multe calcule privind numărul de refugiați care ar putea ajunge în țara noastră, în situația unui conflict armat în Ucraina.

”Am făcut aceste calcule, sunt în desfăşurare discuţii la nivelul statelor membre. Ştim câte locuri avem în aceste tabere de cazare temporară, ştim câte locuri sunt în zona clădirilor, vom vedea funcţie de evoluţie, de solicitri, noi suntem pregătiţi să răspundem în situaţie de criză”, a mai declarat ministrul de Interne.

Articolul precedentMinisterul Dezvoltării promite să dea primăriilor bani de facturi ori de câte ori va fi nevoie
Articolul următorBucureşti: numărul oamenilor fără adăpost este în creştere
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...