Foto: captură Știrile Pro TV
Foto: captură Știrile Pro TV

Noi discuții despre buget, noi calcule și noi neînțelegeri: premierul insistă că sunt bani, dar, la fel de bine, există prea multe neînțelegeri.

De asemenea, Florin Cîțu menționează că bugetul Ministerului Sănătății pe 2021 este mai mare decât cel de anul trecut.

În urma informațiilor apărute în spațiul public, Florin Cîțu susține că realitatea arată diferit, iar domeniul sănătații nu duce lipsuri la capitolul financiar.

Buget pierdut, buget găsit, speculații și explicații

Șeful Guvernului susține că, de fapt, unii nu ar ști să facă anumite calcule și că există foarte mulți oameni în spațiul public care au impedimente la capitolul matematică.

Mai mult, Cîțu afirmă că există numeroase persoane care vorbesc în spațiul public fără să înțeleagă cum se face un buget, fără să știe cum se citește un buget, preferând dezinformarea.

Revoltat pe viteza cu care ar circula, în opinia sa, informațiile eronate, premierul a declarat că Ministerul Sănătății are 11,43 miliarde de lei buget, o sumă mult mai mare decât cea de anul trecut.

Nevoia de scandal: o constantă în politica românescă

Ministerul Sănătății are 11,43 miliarde de lei buget, mai mare decât anul trecut, un an special, cea mai mare criză de sănătate din ultima sută de ani. Și deci am alocat mai multe resurse într-un an în care nu o să avem aceeași situație. În plus, suntem cu aproape 2 miliarde mai mult decât în 2019, când era un an normal.

Deci, toate aceste discuții în spațiul public sunt ori pentru că oamenii nu înțeleg și nu știu să citească un buget ori vor să facă scandal și atât.” – a declarat premierul la sediul PNL.

Este vorba despre sumele care rămân efectiv la minister, după ce o parte din bani sunt transferaţi automat pentru concedii medicale și indemnizații de asigurări sociale de sănătate.

Articolul precedentPacientul din Constanța, transferat prea târziu în Belgia, a decedat
Articolul următorHotel din Mamaia, somat să returneze banii aferenți unui sejur
Jurnalist full-time / Pesimist part-time