Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un profesor (59 de ani) și o educatoare (51 de ani) din județul Suceava au fost arestați pentru 30 de zile, în două cazuri separate, fiind acuzați de agresarea sexuală a unor minore. Dacă profesorul, care predă biologia, potrivit presei locale, i-a făcut avansuri sexuale elevei de 14 ani, în cazul educatoarei situația este revoltătoare, căci aceasta ar fi fi violat trei fetițe, dintre care două sunt surori. Fapta acesteia a ajuns la cunoștința poliției după ce tatăl celor două surori a vrut să se răzbune, incendiindu-i educatoarei autoturismul.

În primul dosar sunt implicaţi un profesor de biologie şi una dintre elevele sale, în vârstă d 14 ani.  „Au fost continuate cercetările în cauza din data de 12 ianuarie a.c., când o elevă, de 14 ani, ar fi fost victima unor avansuri cu tentă sexuală şi a unui comportament indecent şi provocator, din partea unui bărbat, de 59 de ani. După continuarea cercetărilor, poliţiştii au dispus reţinerea bărbatului, pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat instanţei competente, care a dispus arestarea, pentru 30 de zile”, a transmis IGPR.   

În al doilea dosar este implicată o educatoare. „La data de 6 decembrie 2021, o femeie a sesizat faptul că autoturismul, proprietate, parcat în faţa blocului, a fost incendiat. În ziua de 17 decembrie 2021, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată şi reţinută, pentru 24 de ore, iar, ulterior, arestată. Însă, din cercetările efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul, care ar fi incendiat maşina, este tatăl a două fetiţe minore şi ar fi recurs la acest gest de răzbunare, ca urmare a unor acte de viol şi agresiune sexuală din partea femeii asupra fiicelor sale”, a precizat IGPR. 

 De asemenea, Inspectoratul școlar Județean Suceava a declanșat anchete la sediile celor două unități școlare, din Costâna şi Bosanci, relatează Agerpres. „Situaţiile sunt foarte grave, atât în cazul domnului C.V. D, cât şi în cazul doamnei M.P., ambii profesori fiind arestaţi pentru 30 de zile. Sunt două fapte condamnabile, practic de neînţeles, în care poliţia şi procuratura îşi vor exercita atribuţiile, anchetele fiind în curs de desfăşurare. Echipe de control ale Inspectoratului şcolar vor realiza anchete la sediul celor două unităţi de învăţământ în cursul săptămânii viitoare”, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Totodată urmează să fie verificate şi examenele psihologice susţinute de către cei doi profesori la începutul anului şcolar, precum și o serie de cercetări de către comisiile de disciplină.

Încep controalele în centrele de plasament: “S-au înmulțit cazurile de violențe verbale sau fizice, inclusiv abuzuri sexuale”

Articolul precedentIpocrizia noastră, cea de toată „cultura”. Discurs sec al Ministerului Culturii. Amintește de „criticii” lui Mihai Eminescu
Articolul următorExclusiv. Micuța gimnastă Shakira Cantaragiu a fost operată a treia oară, după un accident cumplit. Este internată la Viena și se așteaptă rezultatele anchetei sportive