Gimnasta Shakira Cantaragiu-sursă foto Facebook

Micuța gimnastă Shakira Cantaragiu, membră a lotului de junioare din România, a suferit un accident cumplit, în luna decembrie 2021, în timpul unui antrenament la Centrul de Gimnastică Deva.

Mai exact, a suferit o luxație la genunchi care i-a afectat puternic fluxul sanguin. Medicii nu se pot pronunța cu privire la faptul că va putea merge normal.

Totul s-a întâmplat în timpul unui exercițiu la paralele. Medicii din Timișoara au făcut tot posibilul să o stabilizeze, au montat un bypass pentru artera afectată, iar acum a suferit o nouă operație, la un spital din Viena, ne-au menționat surse extrem de apropiate gimnastei Shakira Cantaragiu. Adolescenta este însoțită de familie și va reveni la Deva săptămâna viitoare.

„Shakira a fost operată a treia oară. Suntem la Viena și este mai bine”, a fost vestea bună de sâmbătă, 15 ianuarie,venită din partea apropiaților gimnastei Shakira Cantaragiu.

La acest moment, nu se cunoaște cu exactitate cauza accidentului, Federația Română de Gimnastică a deschis o anchetă și sunt așteptate rezultatele acesteia.

În ultima perioadă, mai mulți gimnaști de renume, precum Marian Drăgulescu și Larisa Iordache s-au retras definitiv din acest sport din cauza accidentării, dar și a epuizării psihice.

Medicii fac eforturi ca gimnasta Shakira Cantaragiu să poată merge din nou

Shakira Cantaragiu face gimnastică de performanță din 2006 și s-a remarcat prin talentul la aparate.

Ziarul de Investigații a realizat un interviu cu psihologul sportiv Simona Grigore. Ea a explicat de ce este nevoie să se lucreze și cu mintea, nu doar cu trupul. Totodată, psihologul sportiv a menționat, din experiență, cât de importantă este legătura antrenor-sportiv.

„Din experiența mea, nu există o particularitate în gimnastica de performanță față de celelalte sporturi. Am întâlnit și balerine foarte fericite cu ceea ce fac și altele nefericite în prag de a renunța.

În orice alt sport este la fel. Sunt mulți factori care influențează experiențele și percepția fiecăruia fată de sport, performantă și antrenori. Uneori, o privire într-un anumit fel, din partea unei persoane importante, poate să facă diferența dintre o medalie și un abandon de concurs. Accidentarea poate avea loc și din cauza unui entuziasm prea mare”, a precizat psihologul sportiv Simona Grigore, pentru Ziarul de Investigații.

Citește și: Mesajul unei campioane: „Sportul înseamnă multe sacrificii, dar e bucurie când te vezi mai aproape de visul tău”

Interviu cu psihologul sportiv Simona Grigore

Articolul precedentDouă cadre didactice din Suceava, anchetate pentru agresiuni sexuale asupra minorilor
Articolul următorUDMR lansează o campanile de informare privind recensământul populației
Georgiana DRAGOMIR
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”