Luminița Maria Jivan, deputat ales pe listele PSD Caraș-Severin la scrutinul parlamentar din 2016, a fost acuzată oficial de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara și trimisă în judecată pentru că și-a folosit funcția de conducere din partid pentru a obține sponsorizarea campaniei electorale. Alături de aceasta, în dosar a mai fost trimis în judecată și un afacerist, iar un primar din Caraș-Severin a fost citat ca martor. Potrivit procurorilor anticorupție, faptele datează din noiembrie anul trecut, când Jivan, care e președinte al organizației județene Caraș-Severin, și-a folosit influența în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. În același timp, administratorul societății comerciale este judecat de complicitate.

În perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020, în calitate de președintă a organizației județene a unui partid politic, inculpata Jivan Luminița Maria ar fi promis celuilalt inculpat, om de afaceri care oferta în cadrul unei proceduri de achiziții publice de lucrări de reabilitare a străzilor dintr-un oraș din județul Caraș Severin, că se va prevala de ascendentul avut asupra primarului (martor) în virtutea ierarhiei interne de partid și îl va determina să atribuie contractul societăților controlate de omul de afaceri. Pe lângă funcția deținută în partid, inculpata s-ar fi bazat și pe faptul că ar fi contribuit la asigurarea finanțării lucrărilor ce urmau a fi făcute de primărie prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI).
Promisiunea inculpatei Jivan Luminița-Maria ar fi fost făcută în considerarea faptului că omul de afaceri s-ar fi obligat să ofere sume de bani organizației locale a partidului conduse de inculpată, respectiv ca același inculpat să finanțeze campanii locale de presă favorabile partidului politic având ca scop obținerea unor avantaje electorale”, au detaliat procurorii anticorupție.

Articolul precedentImaginile care pun comuna Bragadiru, din județul Teleorman, pe harta internetului
Articolul următorMarcel Ciolacu nu renunță la propunerea Alexandru Rafila, premier PSD