Noi amănunte ies la iveală în dosarul fostei șefe a DIICOT, Alina Bica, săltată recent de procurorii DNA pentru corupție. Jurnalistul Robert Turcescu a publicat duminică, pe blogul său, o ordonanță a procurorilor DNA care arată că aceștia au dispus disjungerea mai multor dosare din dosarul „Alina Bica-ANRP”. În document apar numele lui Liviu Dragnea, președintele executiv al PSD, dar și al șefei PMP, Elena Udrea
Procurorii consemnează la pagina 2 cazul „Bica-Tender-Mihăilescu”. Ovidiu Tender era judecat într-un dosar al cărui rechizitoriu fusese întocmit chiar de Alina Bica.
Pentru a avea șansa unei soluții favorabile, notează procurorii, Tender a apelat la un anume Florin Ionuț Mihăilescu, devenit consilier al Alinei Bica și angajat totodată la Prospecțiuni SA, firma lui Tender. Avocații omului de afaceri au trimis prin Mihăilescu acte care să fie consultate de Alina Bica, cerându-i sprijinul pentru formularea unei apărări favorabile. În documentul DNA, procurorii afirmă că, în schimbul sprijinului acordat lui Ovidiu Tender, Mihăilescu și Bica au dobândit bunuri imobile (teren). În plus, Florin Ionuț Mihăilescu, ca angajat la Prospecțiuni SA, încasa și diferite sume de bani pe un card.

Implicarea lui Ioan Niculae

La pagina 3 a documentului se vorbește despre cazul omului de afaceri Ioan Niculae, care a apelat la Liviu Dragnea să-l ajute cu o intervenție la procurorul-șef al DIICOT, Alina Bica, pentru soluționarea favorabilă a dosarului său.
Solicitarea lui Niculae era legată de tergiversarea soluționării dosarului până la apariția prescripției. Bica, se arată în document, a intervenit la nivelul procurorului de caz, cerându-i să stopeze investigațiile în legătură cu utilizatorul unui număr de telefon pe care-l folosea Liviu Dragnea. Răsplata: 3,5 milioane de euro, bani pe care Ioan Niculae i-ar fi oferit Alinei Bica, la pachet cu promisiunea făcută împreună cu Liviu Dragnea că o vor sprijini să ajungă procuror general.

Intră în scenă Dorin Cocoș și Elena Udrea

În paginile următoare ale documentului se vorbește despre mediatizata afacere de la ANRP (Dorin Cocoș – Gheorghe „Stelu” Stelian – Crinuța Dumitrean), unde Alina Bica era membru al Comisiei pentru Stabilirea Despăgubirilor, că reprezentant al Ministerului Justiției.
O parte din acțiunile obținute la Fondul Proprietatea în urmă acestei afaceri, notează procurorii, „au fost tranzacționate, iar o parte din din bani au fost direcționați către membrii familiei Cocoș (Cocoș Dorin, Cocoș Alin și Udrea Elena Gabriela)”. Pentru serviciile aduse cauzei, Alina Bica ar fi primit, „fără a plăti contravaloarea, o cotă parte dintr-un teren situat în Snagov, în suprafață de 4.425 de metri pătrați, aparținînd numitei Chiriac Olguța”, se arată în documentul citat. Olguța Chiriac, notează procurorii, este fosta soție a lui Dorin Cocoș și mama lui Alin Cocoș. Tranzacția imobiliară ar fi fost realizată prin interpuși.

Articolul precedentCurtea Supremă confiscă 6 mil de lei din conturile lui Alex. Noapteş.
Articolul următorDupă Shelter Security, NEI Guard. Procurorii fac percheziţii